Agenda
Active creations

Pegasus wint zinderende wedstrijd in Zwolle

Geplaatst op: 19 november 2017

Pegasus heren 1 won in een zinderende wedstrijd met 1-3 bij Voorsterslag/VcZwolle. Het team staat nu tweede in de competitie, maar heeft drie wedstrijden minder gespeeld dan de koploper. Komende zaterdag wacht Captains Kangoeroe in het Agnieten College.

Een gespannen begin zorgde nog niet direct voor spectaculair volleybal maar mede door de meegereisde fans van Pegasus en het thuispubliek in Zwolle, was het sfeervol en spannend om naar te kijken. Zwolle pakte als eerste een voorsprong in de 1e set en die kon maar moeilijk gepareerd worden door de mannen uit Zwartsluis. Fouten en vooral voorzichtigheid waren de boosdoeners. Toch kwam de ommekeer na een bloedstollende lange rally die door Pegasus werd afgemaakt. De zware eerste set werd wonderbaarlijk winnend afgesloten met 23-25.

De tweede set was duidelijk voor het jonge team uit Zwolle. Met goede aanvallen en gevarieerd spel wisten ze de blokkering te foppen en was het prijs schieten met als prijs de tweede set. 25-16 voor het thuis team in Zwolle.

In de derde set werd er een opstelling gekozen voor in noodsituaties. De diagonaal werd op de midden positie neergezet, en zorgde daardoor voor zichtbaar meer dreiging in de blokkering. De aanval ging beter lopen en Zwolle verloor duidelijk de grip op de wedstrijd. Het werd nu een mentale wedstrijd waar ervaring de doorslag zou gaan geven. Goed en gericht  serveren en de scorende spelers opzoeken waren de sleutels tot succes. De derde set werd knap binnengehaald met 20-25.

De vierde set ging weer gelijk op, en na wat dubieuze punten waar soms wat meer geluk bij kwam kijken kreeg Voorsterslag weer een klein momentum in de set. Maar daarna stond de blokkering weer als een huis bij Pegasus, en werd het oplossend vermogen flink op de proef gesteld voor de Zwollenaren. Ook in deze set was het serverend sterk en werden er ook aanvallend mooie punten gemaakt waardoor de set en de wedstrijd mee gingen in de tas naar Zwartsluis, 22-25.

Een verdiende 1-3 overwinning die alle facetten van het volleybal lieten zien: passie, strijd, kracht, plezier……maar ook een super sfeer door de fanatieke supporters!