24 april 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Active creations

ING geldautomaat verdwijnt in januari

Geplaatst op: 20 november 2017

De geldautomaat van ING, tegen de wand van DIO Kiers, staat op de nominatie om in januari uit Zwartsluis te verdwijnen. “Een ongelukkige keuze”, vindt Theo Kiers. “Dit is de drukste automaat van Zwartsluis, mensen staan hier soms in de rij om geld te pinnen.”

De toename van het aantal plofkraken is volgens ING de reden voor het weghalen van de automaat. Na even nadenken komt Kiers tot de conclusie dat er de laatste jaren exact 0 plofkraken hebben plaatsgevonden bij de automaat. “Zaten we nou 500 meter van de snelweg af, dan kon ik het me nog voorstellen, maar hier niet.” De beslissing van ING geeft hem een ‘dubbel gevoel’.

Twee weken geleden kwamen medewerkers van ING hem vertellen dat de automaat zou verdwijnen. Daarna volgde nog een aangetekende brief met hetzelfde verhaal. “Ik heb nu contact met Readshop om te kijken of we nog kunnen protesteren”, vertelt Kiers. “Alles is nog niet in kannen en kruiken, maar het lijkt er wel op.”

In december komt er een aannemer langs, die de gevel moet herbouwen na het weghalen van de automaat. Daarna blijft alleen de automaat van de Rabobank over en tijdens de winkeltijden de automaat in de COOP. Wel blijft de al bestaande ING geldservice bij Kiers bestaan. Mensen kunnen in de winkel tot maximaal 250 euro pinnen, zonder iets te kopen. “Veel ouderen doen het al”, zegt de drogist. “Ze zeggen dan: ‘je weet nooit wie er buiten achter je staat’. Het is wel veiliger.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Aquaservice