20 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Horzelenberg maakt een tandartsbezoek aangenamer

Geplaatst op: 22 november 2017

Horzelenberg en Muller bij het schilderij dat Jeruzalem verbeeldt

Wie niet erg uitkijkt naar een tandartsbezoek, heeft nu een reden om de controle of behandeling aangenamer te maken: Theo Horzelenberg exposeert een half jaar met zijn schilderijen bij Tandarts Muller in Joy & Health. Overal in het pand hangt het werk van de Sluziger.

Horzelenberg schildert al een jaar of dertig en de laatste tien jaar veel intensiever. Hij heeft in die periode honderdvijftig schilderijen gemaakt. “Ik vind het leuk om schilderijen voor vluchtelingen te maken. Dan vraag ik wat ze er graag op willen en ga ik aan de slag”, vertelt Horzelenberg, die als klusjesman voor Breman Hasselt en voor Vluchtelingenwerk actief is.

Dankbaar werkt vindt hij dat. In de tandartspraktijk hangt ook een schilderij met het thema. Een kleurrijk werk met vier sleutels aan de overkant. “Dat verbeeldt de moeilijkheden die vluchtelingen moeten overwinnen voordat ze uiteindelijk de sleutel van hun veilige huis krijgen”, legt de kunstenaar uit.

Zelf heeft hij ook baat bij het schilderen, vertelt hij. “Ik heb een bipolaire stoornis, wat je kunt vergelijken met manische depressiviteit. Ik heb veel baat bij schilderen: ik heb er plezier in, wordt er rustig van en hou daarmee alles onder controle. Mede daardoor gaat het de laatste tien jaar goed”, aldus Horzelenberg, die hoopt dat hij nog lang vluchtelingen kan bijstaan. “Van iemand helpen, krijg je heel veel plezier terug.”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice