12 december 2018 Gebruikers online: 11
Agenda
Active creations

Grotere werkzaamheden rond Hasselt gaan beginnen

Geplaatst op: 30 november 2017

De grote wegwerkzaamheden bij Hasselt staan op het punt van beginnen. Die zorgen wellicht voor verkeershinder, maar omleidingen zijn nog niet nodig. Dat meldt de provincie. Fase 0 van het project staat vooral in het teken van grondwerk.

De werkzaamheden aan de N331 zijn opgedeeld in vier fasen, waarvan de eerste vermoedelijk in februari is afgerond. Omdat de ondergrond in Hasselt voornamelijk bestaat uit slappe veenlagen, moet grootschalige grondverbetering worden toegepast op de locaties waar de nieuwe wegen komen te liggen.  Dat is het geval bij de kruising naar de Vaartweg én bij de N759 richting Genemuiden.

Het begin van het werk op dat laatste punt bestaat uit aanbrengen van de zandlichamen voor de toekomstige hooggelegen turborotonde. Hier bestaan nog wel enkele raakvlakken met kabels en leidingen die onder het nieuwe tracé liggen.

De provincie zet verkeersregelaars in om de veiligheid van alle verkeersdeelnemers te waarborgen. Omleidingen zijn er niet, maar met name in- en uitvoegend werkverkeer, vooral zandauto’s,  kan hinder opleveren.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice