20 april 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Nieuwe gastouderopvang aan de Stouweweg

Geplaatst op: 30 november 2017

Een paar bochten voorbij industrieterrein De Grote Kranerweerd begint Trudy van den Brink een nieuwe gastouderopvang. Daar biedt ze kinderen van nul tot vier jaar een mooie omgeving voor een plezierige en speelrijke tijd. Komende zaterdag houdt ze tussen 13.00 en 16.00 uur open huis van de opvang met de naam ’t Zonnetje.

Trudy begint officieel in januari, maar is al helemaal klaar voor de grote stap. Een grasveldje naast de oprit is al omgetoverd tot prachtige speelweide. Naast de kippen en konijnen genieten daar vanaf januari ook peuters van. “Dat is denk ik meteen het grootste pluspunt van deze locatie: kinderen hier in alle vrijheid genieten van het leven op de boerderij met alle dieren en ruimte”, vertelt Trudy, die ook nog een klein tuintje wil maken.

Dat ze een gastouderopvang opent is het resultaat van een periode werken bij een andere opvang. “Vroeger wilde ik eigenlijk kapster worden, maar daar heb ik ontdekt hoe leuk dit werk is. Het is heel bijzonder om kinderen te zien spelen en ontwikkelen. Daar wil ik me met heel mijn hart voor inzetten”, vertelt Trudy. Als 19-jarige kreeg ze daarom een droom: een eigen gasthouderopvang. “Ik ben heel blij dat ik van mijn ouders alle medewerking heb gekregen, zodat ik op deze locatie kan beginnen.”

Naast de speelweide en de boerderij heeft ze uiteraard ook een mooi onderkomen. Een deel van het woonhuis is veranderd in een opvang met ruimte voor dagelijks zes kinderen. Het ontbreek hen daar aan niets. Het uitzicht, al zullen kinderen daar vermoedelijk nog geen oog voor hebben, mag er alleen al zijn. “Ik heb de afgelopen periode reclame gemaakt in Meppel, Staphorst en Zwartsluis. Dat zijn denk ik de kernen waar ik het van moet hebben, al liggen we natuurlijk heel dicht tegen de Kranerweerd aan. Voor ouders die daar werken kan dit ook een goede oplossing voor hun kinderen zijn.”

Ouders kunnen dat zaterdag met eigen ogen zien. ’t Zonnetje opent dan tussen 13.00 en 16.00 uur haar deuren. Vanaf januari is de officiĆ«le start. ’t Zonnetje is dan in ieder geval tussen 07.00 en 18.00 uur open en in overleg is veel mogelijk.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice