12 december 2018 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Bouw brug Arembergerstraat binnenkort van start

Geplaatst op: 5 december 2017

Foto Marijke de Haan

De firma Damsteegt begint vermoedelijk begin 2018 met de bouw van een vaste brug in de Arembergerstraat. Dit bedrijf is als laagste aanbieder uit de bus gekomen bij de aanbestedingsprocedure. Tegelijkertijd met de start van deze werkzaamheden wordt de riolering in de straat vervangen.

Met de brug komt de gemeente tegemoet aan de nadrukkelijke wens van de Stichting Fortresse, zodat de kolk bevaarbaar wordt voor kleinere boten. De doorvaarhoogte van de brug is straks 1,90 meter. Veel van de huizen op het voormalige terrein van het Agnieten College liggen straks aan het water.

De bedoeling is dat het bouwrijp maken van de grond nog voor het einde van dit jaar wordt afgerond. Bij de sloop werkzaamheden is overigens meer asbest aangetroffen dan van tevoren verwacht. Daardoor zijn de saneringskosten hoger.

Door een grondruil met bewoners van Het Singel is de bouw van extra rijenwoningen mogelijk geworden. De kavels daarvoor komen net als de overige woningen vermoedelijk in maart op de markt. Vrijstaande woningen en 2-onder-1-kapwoningen worden direct aan particulieren aangeboden, terwijl rijenwoningen en appartementen via projectontwikkeling op de markt komen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice