25 april 2024 Gebruikers online: 70
Agenda
Active creations

Sinterklaas bezoekt de Arembergschool per brandweerboot

Geplaatst op: 5 december 2017

Tekst en foto Anke Krol

De Arembergschool heeft de afgelopen week uitgebreid het Sinterklaasfeest gevierd. Het begon allemaal op maandag 27 november met een grote Pietenshow door de leerlingen van groep 4. Alle kinderen vertoonden, verkleed als Pieten, hun kunsten op het podium voor hun medeleerlingen en familie. Er werd gedanst, gezongen, keyboard gespeeld en er werden moppen verteld. Het was een wervelende show, een mooie start van alle Sint-festiviteiten.

Op maandag 4 december bezochten de leerlingen van groep 7 en 8 de bewoners van zorgcentrum De Schans in Zwartsluis. Zij zongen samen met de ouderen sinterklaasliedjes en presenteerden een dansshow. De bewoners genoten zichtbaar van alle zang en dans.

Voorafgaand aan dit bezoek kregen de leerlingen van groep 7 op donderdag 30 november een gastles van twee vertegenwoordigers van de NPV-afdeling Hasselt Zwartsluis. Kort geleden is daar gestart met het project ‘Vrijwillig Dichtbij’. Met de kinderen is besproken hoe zij mensen, die dat nodig hebben, in hun eigen omgeving extra aandacht kunnen geven. De kinderen hebben dit goed in praktijk kunnen brengen op deze bijzondere en gezellige ochtend in De Schans.

Op dinsdag 5 december was het dan zover: ‘s Ochtends vroeg werden de Sint en zijn Pieten opgewacht door zowel de peuters van het Hummeltjeshonk (SKZ), als de kinderen van de OBS Aremberg, die onder één dak gehuisvest zijn.

De Sint arriveerde met de brandweerwagen in de brandweerboot, omdat er twee Pieten van het dak gehaald moesten worden. Na een vrolijke ontvangst door alle kinderen en leerkrachten, kon het feest beginnen. De Sint en Pieten bezochten elke groep en hadden voor elk kind een woordje en cadeautje klaar. Kinderen mochten de Sint trakteren op een liedje, dansje of een truc.

De leerlingen van de bovenbouw sloten het feest gezamenlijk af met een spetterend optreden. Er werd onder andere geturnd, gedanst en volop muziek gemaakt.

“Een prachtig en divers Sinterklaasfeest, waarvan de kinderen en alle betrokkenen volop genoten hebben”, aldus directeur Jeroen Oosterhof.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice