12 december 2018 Gebruikers online: 11
Agenda
Active creations

Sint was ook nog op het Agnieten College

Geplaatst op: 6 december 2017

Op zijn eigen verjaardag bezocht de goede oude Sint het Agnieten College in Zwartsluis. In een trekker met een groepje pieten op de aanhanger stuurde Sint, een heer van zeer hoge leeftijd, opvallend genoeg, zelf richting  de parkeerplaats. Het Sint-team werd vervolgens door een enthousiaste menigte verwelkomd op school.

De oude Sint mocht plaatsnemen op zijn stoel, de spotlights op hem gericht. Zoals de traditie voorschrijft werden de leerlingen en het personeel door Sinterklaas voorgelezen uit zijn grote boek. Zoals altijd wist Sinterklaas alles over wie er zoet was, maar ook de ondeugdzaamheden van een enkeling werden besproken. Een kleine vermaning of een opdracht, zoals een Sinterklaasliedje zingen behoren tot de gebruikelijke acties, hopend op een verbetering van het gedrag in de toekomst. Ook dit jaar werd er weer met veel plezier gereageerd op al deze grappigheden door het toekijkende publiek.

Omdat de altijd drukke Sinterklaas vandaag nog meer scholen wilde bezoeken, hebben de leerlingen van het Agnieten College hem een beetje geholpen dit jaar.

Ze waren druk geweest met het maken van surprises en gedichten voor hun klasgenoten. Objecten als een reusachtige candybar, een voetbalshirt van karton en de mooiste rijmerijen passeerden de revue.

De aloude Sinterklaastraditie werd vandaag door leerlingen en personeel van het Agnieten College in Zwartsluis weer op een prachtige manier voortgezet.

Het was weer een ‘’heerlijk ochtendje’’.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice