29 maart 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Kithara in De Schans

Geplaatst op: 7 december 2017

De vier dames van het gitaarkwartet Kithara hebben er donderdagavond in De Schans te Zwartsluis een fijne muziekavond van gemaakt. Het concert begon om half acht in de goed gevulde grote zaal.

Voor de pauze bracht het kwartet een aantal geestelijke liederen ten gehore. Het was een fijne mix van samenzang en enkele instrumentale nummers. De toehoorders in de zaal waren onder de indruk van de muzikale prestaties van dit kwartet. Er werd aandachtig geluisterd.

Na de pauze speelden de vier musici, Batje Kanis, Nienke van Norel, Willemien Strijkert en Harriët Blaauw, advents- en kerstliederen. Zij speelden voor deze adventstijd enkele mooie nummers van hun kerst-cd ‘A Christmas Alleluia’.

Om negen uur was het concert afgelopen. Voorzitter Barend Vinke bedankte de dames voor hun prachtige optreden. Hij sprak de hoop uit, dat ‘het gitaarkwartet volgend jaar opnieuw een muzikaal bezoek aan De Schans zal brengen om van hun mooie zang en muziek te genieten’.

Donderdag 14 december aanstaande is er ’s avonds in De Schans een optreden van onze bekende plaatselijke musici Margriet Huls (fluit) en Henk Schoonewelle (orgel) met kerstmuziek en samenzang. Er kan worden genoten van mooie en feestelijke klanken die passen bij deze tijd van het jaar. Aanvang 19.30 uur. De bewoners van De Schans en ouderen uit Zwartsluis zijn weer van harte welkom.

foto’s Jan van Kleef.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice