25 april 2024 Gebruikers online: 44
Agenda
Active creations

JO8-1 wint onder dak wel

Geplaatst op: 3 januari 2018

Een stampvoetende keeper van HZVV vraagt na de zoveelste goal van JO8-1 van DESZ om een wissel. Aan de andere kant is er bijna verwondering. Waar de brigade van Raymond Spijkerman op het veld voorlopig vooral teleurstellingen moet verwerken, speelt het in de hal van Indoorsoccer Genemuiden ineens de voetballertjes uit Hoogeveen van het veld.

“Volgens mij boeken we onze eerste overwinning”, glimlacht Spijkerman achter een van de goals in Genemuiden. Zijn vlot combinerende spelers scoren de ene na de andere goal. “We hebben best aardige voetballers, maar we hebben het moeilijk in de hoofdklasse. Hier is het veld kleiner en de boarding is ook ideaal. De ruimtes zijn hier veel kleiner”, zegt Spijkerman over de plotselinge metamorfose.

Dat woord is ook juist gekozen voor het omschrijven van Indoorsoccer Genemuiden. John Schoemaker toverde een fabriekshal om tot een voetbalparadijsje met twee velden. Boven de grote hangen de vlaggen van alle topclubs, terwijl het kleinste veld een miniuitvoering is van Camp Nou in Barcelona. “Fantastisch”, zegt Spijkerman over de accommodatie, waar spelers op echte voetbalschoenen op hoogpolig kunstgras spelen. Onder dak, maar geen zaalvoetbal.

Indoorsoccer Genemuiden heeft tot en met zaterdag jeugdteams uit de hele regio uitgenodigd. HZVV, DESZ en twee teams van Sportclub Genemuiden strijden woensdagochtend tegen elkaar. De komende dagen komen oudere teams naar Genemuiden. Daarbij overigens geen afvaardiging van DESZ meer.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice