23 april 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Active creations

Cake met meelwormen op Agnieten

Geplaatst op: 19 januari 2018

Alle parkeerplaatsen bezet bij het Agnieten College, donderdagavond. Binnen in de school is het een drukte van belang. Het is open huis, maar vanavond ook vol huis. Veel toekomstige leerlingen nemen de gelegenheid te baat om eens een kijkje te nemen.

En dat kan wel bij scheikundedocent Harry Munsterman. “Ik vind het wel leuk om dingetjes laten zien”, zegt hij. Bij hem kunnen de toekomstige leerlingen ook proefjes doen. Spectaculaire proefjes, maar ook proefjes die hij normaliter met leerlingen doet. “Het ziet er wel spectaculair uit, maar het moet ook realistisch zijn.”

Realistisch of niet, het vak is populair. Nou ja, het praktijkgedeelte dan. “Dat is een van de eerste dingen die ze vragen als ze in de les komen: gaan we practicum doen?” Het Agnieten werd er zelfs beroemd mee: gel maken. “Leerlingen die hier komen en broers en zusjes hebben, die hebben allemaal weleens gel gemaakt.

Bridget Vinke geeft vanavond een demonstratie. Zij probeert te achterhalen of een stof zuur of neutraal is, maar zonder te proeven. Ze is vierdeklasser en is dus voor het laatste jaar op het Agnieten College. “Ik ga nu al voor open dagen kijken bij andere scholen”, zegt ze. “Ik ga de techniek in. Maar eerst examen doen.”

Het blijft niet bij proefjes. Vanavond kun je ook proeven: cake met meelwormen. Veel kinderen trekken een vies gezicht. “Je kunt het gewoon eten hoor”, zegt de presenterende leerling. Een stoere vader pakt wel een stukje. “Eigenlijk toch wel lekker.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Aquaservice