29 maart 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

Rob Nugter vertrekt bij DESZ

Geplaatst op: 21 januari 2018

Foto Henk Kuik

Assistent-trainer Rob Nugter vertrekt aan het eind van het seizoen toch bij DESZ. Dat heeft hij deze week zelf besloten. “De intentie was om in Zwartsluis te blijven, maar DESZ heeft nog geen keuze gemaakt voor een nieuwe hoofdtrainer. Ik kan niet op die beslissing blijven wachten. Stel dat de nieuwe trainer een eigen assistent wil meenemen, dan zit ik straks zonder club”, legt de Emmeloorder uit.

Hij heeft de beslissing met pijn in het hart genomen. “Ik heb het uitstekend naar mijn zin in Zwartsluis: DESZ is een mooie club met fijne mensen en een talentvolle spelersgroep. Met het bestuur heb ik ook gesprekken gevoerd waarbij de intentie was dat ik zou blijven. Maar er moet wel een hoofdtrainer komen die een deel van de verantwoordelijkheid bij mij neerlegt. Zo heb ik altijd gewerkt, ook de afgelopen jaren met Jeroen van den Berg. Op dit moment is dat nog niet duidelijk, waarna ik zelf de knoop heb doorgehakt.”

Nugter neemt het DESZ niet kwalijk dat er nog geen duidelijkheid is. “Ik ben bij de sollicitatieprocedure betrokken geweest en dan merk je ook zelf hoe moeilijk het is om een keuze te maken. Daarom begrijp ik best dat DESZ zorgvuldig wil zijn in de keuze voor een trainer, ook al betekent dit dat ik nu voor mezelf moet kiezen. Zo werkt het in de voetballerij nou eenmaal.”

De Emmeloorder heeft bestuur en spelersgroep over zijn besluit ingelicht. Tegelijkertijd geeft hem dat de ruimte om in gesprek te gaan met belangstellende clubs. “Ik ga er vanuit dat er weer een leuke functie voorbijkomt. Bij SC Emmeloord heb ik negen jaar lang onder drie hoofdtrainers gewerkt. Dan bouw je ook een naam op. Er komen vast clubs met belangstelling.”

En tot die tijd wil Nugter het seizoen goed afmaken in Zwartsluis. “Dat heb ik ook tegen het bestuur en de spelers gezegd: je zult niet merken dat ik hier volgend seizoen niet meer werk. Jeroen en ik zijn allebei hartstikke fanatiek. Dat waren we op ons eigen niveau als speler al en nu ook als trainer. Onze doelstelling is een hele mooie klassering. Daar gaan we nog steeds voor.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice