25 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Jaarlijks Gedichtenfestival op de Arembergschool

Geplaatst op: 4 februari 2018

Tekst Anke Krol, foto Silvia van der Meer

De Arembergschool stond vrijdag in het teken van het jaarlijkse Gedichtenfestival. Dit in het kader van de landelijke Poëzieweek met als thema ‘Theater’.

Als voorbereiding hierop is er de afgelopen weken druk geoefend op het voordragen van  verschillende gedichten. In elke groep kozen de leerlingen twee vertegenwoordigers voor het festival. Leerlingen uit de bovenbouw hebben daarnaast ook zelf gedichten geschreven. De presentatie van het festival was in handen van de juffen Roelie Blaauw en Silvia van der Meer in de bijzondere rollen van respectievelijk tante Truus en de godin Athena.

Alle deelnemers droegen ieder op hun eigen manier de gedichten voor op het podium voor publiek, dat  bestond uit medeleerlingen en familie. Daarnaast werd een aantal, vaak verrassende, zelf geschreven gedichten voorgedragen door andere leerlingen.

Prachtige muzikale intermezzo’s werden verzorgd door kinderen uit verschillende groepen. Er werd gezongen en op de hoorn gespeeld.De leerlingen hebben het de jury, bestaande uit mevrouw Rijkeboer en de heer Greveling, erg moeilijk gemaakt om de winnaars van de voordrachten aan te wijzen.

De jury kwam uiteindelijk tot de volgende keuze: Sofie Latev (groep 2), Maartje Pereboom (groep 4), Lara van Loon (groep 6) en Anouk van Wendel (groep 8).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice