18 februari 2019 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

ChristenUnie bezoekt Weidevol

Geplaatst op: 10 februari 2018

Foto's Jan van Kleef

Hermen en Leanne Spans ontvingen zaterdag de ChristenUnie op hun biologische boerderij Weidevol. Een mooie boerderij met een groot aantal koeien, maar ook ruim gelegenheid om te vergaderen. Stieneke van der Graaf is speciaal voor dit werkbezoek naar haar geboorteplaats Zwartsluis gekomen.

Aan de dijk tussen Zwartsluis en Vollenhove ligt in de polder Barsbeek een mooie nieuwe boerderij: Weidevol. Een biologische boerderij met veel aandacht voor weidevogels. Samen met Natuurmonumenten werkt de familie Spans niet alleen aan biologische melk, maar ook aan goede omstandigheden voor weidevogels. De ChristenUnie is blij om te horen dat de relatie met de gemeente Zwartewaterland goed is en dat de gemeente goed met deze ondernemers heeft meegedacht.

Natuurlijk is ook gesproken over de landelijke ontwikkelingen in de landbouw. Stieneke van der Graaf heeft toch een paar boodschappen voor de minister van Landbouw meegenomen. We hebben bijvoorbeeld uitgebreid gesproken over de gevolgen voor de biologische landbouw en het fosfaatreductieplan. De familie Spans heeft een oproep gedaan om de biologische landbouw als voorbeeld van duurzame landbouw meer in te zetten. Het werkbezoek geeft goede idee├źn voor het opstellen van een duurzaamheidsagenda voor de gemeente Zwartewaterland samen met landbouw, toerisme en economie.

Na afloop van het werkbezoek aan Weidevol hebben Stieneke en de ChristenUnie-fractie nog een Meet-and-Greet gehouden in de Sluuspoort. Hierbij waren een aantal jongeren uit Zwartewaterland aanwezig. Daarover later meer.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice