19 april 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Active creations

Drukke Valentijnsdag voor Millefleurs

Geplaatst op: 14 februari 2018

“Het is een lekker drukke dag”, zegt Marieke Mooiweer van Millefleurs. “Er wordt toch best veel aan Valentijnsdag gedaan hier.” De rozen gaan vandaag als warme broodjes over de toonbank.

Mooiweer heeft zich er goed op voorbereid, vertelt ze. “We hebben gekeken hoe het de voorgaande jaren ging en ook wat de laatste trends zijn. Je ziet nu veel plukboeketten, dus doen we daar bijvoorbeeld een mooi hartje bij.” Toch zijn het wel vooral veel rozen die vandaag hun weg naar een geliefde vinden.

“Mensen die zeker willen zijn, bestellen de rozen vantevoren”, zegt Mooiweer. De afgelopen dagen ging de telefoon van Millefleurs dan ook veelvuldig, zelfs vanmorgen nog. “Ik denk dat we het goed hebben ingeschat. Er staat nog wat en er zijn misschien ook mensen die vanmiddag uit hun werk even langskomen.”

Er zitten veel lieve dingen bij op Valentijnsdag, glimlacht Mooiweer. “Bijvoorbeeld een jongen die helemaal verliefd is en wat bij z’n meisje wil laten bezorgen.” Dat doet Millefleurs zelf. “Vanmorgen hebben we al een flinke ronde gehad en vanmiddag doen we er nog weer eentje.”

Het bloemenhuis viert Valentijnsdag voor het eerst op de nieuwe locatie aan de Stationsweg. Tot groot genoegen van Mooiweer, die het ‘echt een beter plekje’ noemt. “Het oogt ruimer en het is praktisch: vierkant en licht. De oude winkel was wat smaller en donkerder.”

Ook de plek is handig. We zitten hier tegenover het tankstation, daar komen ook weleens mensen die nog even bosje bloemen willen halen.” Ook heeft de winkel nu een parkeerplaats voor de deur. “Vooral nu met de kou is het praktisch dat mensen de auto voor de deur kwijt kunnen. Dan hoeven de bloemen niet zolang in de kou.”

Sinds de verhuizing loopt het bloemenhuis ook beter, zegt Mooiweer. “Het is over het algemeen drukker geworden. Maar dat is een beetje van alles: het plekje, maar ook de aantrekkende economie. Mensen verhuizen meer en willen dan nieuwe planten in huis.

En we proberen natuurlijk mooie boeketten klaar te hebben.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Aquaservice