24 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Nieuwe soos in zicht met plaatsing units

Geplaatst op: 17 februari 2018

De units voor de nieuwe soos bij DESZ zijn vrijdag geplaatst. Een jaar van plannen, procedures en ideeën ligt achter, wat resulteerde in drie gloednieuwe units. “Eindelijk een eigen plek”, zegt Tom Kisjes, die als jongerenwerker actief is in Zwartsluis. Al meer dan een jaar geleden informeerden de jongerenwerkers bij DESZ of die openstond voor een soos aan het begin van het terrein.

Dat bleek na lang overleg het geval.  “Ik heb er zin in.” Een periode van klussen, verven en inrichten staat nu voor de deur. “We willen er een soort skihut van maken. Althans dat hebben we voor ogen, maar of het wat wordt is een tweede”, lacht Kisjes. Samen met collega Myrthe Lugtmeier deed hij er alles aan om de soos op de nieuwe locatie te krijgen. “Ik ben echt heel erg trots dat het gelukt is.”

Aan de oude locatie, aan de Handelskade, viel volgens hem niet heel veel eer te behalen. “Het was eigenlijk helemaal geen locatie. Je kon er een avondje zitten en dat was het ook. We zijn daar ook wel wat jeugd verloren. Maar de jongeren worden ook ouder, er komt vanzelf wel weer wat bij.”

De nieuwe locatie noemt hij een ‘mooie plek’. Bezwaren tegen mogelijke overlast konden worden weggenomen. “Het blijkt dat het niet meer overlast geeft dan de weg die hier ligt”, wijst hij naar de provinciale weg. “De jeugd weet nu waar ze aan toe is.” De vierde verhuizing voor de soos in zes jaar, en voorlopig ook even de laatste. “We zijn nu vast voor een aantal jaar.”

Tegelijk met de plaatsing van de units nam Lugtmeier een cheque van de Hubo in ontvangst. Daar was de afgelopen tijd een spaaractie voor verenigingen die mensen zelf uit kunnen kiezen. De soos werd beloond met de meeste donaties en kon 108 euro in de zak steken. Die kan de komende tijd benut worden, als er wordt geklust aan de units. Wie daarbij wil helpen, kan contact opnemen met Kisjes: 06 51 01 41 66.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Aquaservice