28 maart 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Active creations

Voorwaarts weer bij Duits carnaval

Geplaatst op: 18 februari 2018

Voorwaarts Zwartsluis was ook dit weer bij een Duitse carnavalsoptocht. Dit keer reisden de muzikanten af naar Bochum/Höntrop. Aangekomen in Bochum kon men zich omkleden in een bijgebouw van de plaatselijke kerk.

Daarna moest men nog een eindje lopen naar het begin van de optocht. De rosenmontagszug stopte na een kwartiertje en toen ging Voorwaarts samen met de paarden en koning naar een stuk bos waar zich een merkwaardige traditie afspeelde. Daar moesten een tiental ruiters te paard de kop van een gans aftrekken en wie dat lukte was de Gänsereiter Köning.

Dit jaar hadden ze voor het eerst een houten gans in verband met opnames van de Duitse TV,  dus het duurde wat langer dan gepland want de kop wilde er niet af. Verkleumd voegde men zich weer in de stoet en vervolgde de tocht. Onder het genot van zonnestralen en een enkel sneeuwbuitje was men om 5 uur weer bij het gebouw waar men na het omkleden kon eten. Omdat er s ‘avonds een carnavalsfeest gehouden werd hadden ze daar een grill, een goede bijkomstigheid. Al met al een geslaagde dag mede dankzij de begeleiders die voor eten en drinken zorgden en de instrumenten en uniformen klaar zetten voor de muzikanten en weer zorgden dat ze in de Interfloor bus kwamen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice