20 april 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Active creations

Voorstellingen op de Arembergschool

Geplaatst op: 24 februari 2018

Afgelopen week gaven leerlingen uit twee groepen hun voorstellingen voor publiek. Ze mochten twee keer optreden: eerst voor hun medeleerlingen en ’s avonds voor hun familie. Er was van te voren flink geoefend op alle teksten en liedjes, zowel thuis als op school.

Op dinsdag 20 februari was het de beurt aan groep 7 met een voorstelling over het warenhuis ‘Ukooptja’. Er gebeuren vreemde dingen in dit winkelcentrum. Er lijkt een bende actief te zijn en vreemde klanten bezoeken de winkeltjes. De winkeliers vinden het niet pluis en bellen de politie. Uiteindelijk blijkt het om een surpriseparty te gaan die gepland werd. De verschillende rollen werden vol enthousiasme gespeeld. De voorstelling eindigde swingend met alle leerlingen op het podium.

Donderdag 22 februari gaven de kleuters uit groep 2 hun voorstelling ‘Tommie de Keukenprins’, naar het gelijknamige boek van Marjorie Newman.

Tommie de Keukenprins houdt van koken. Lizzie de keukenmuis houdt van schoonmaken. En allebei houden ze van eten. Het wordt dan ook een dolle boel als ze elkaar tegenkomen in de keuken. De kinderen zongen en dansten als katten en muizen op het podium. Zo zongen ze, al zwaaiend met pannen en gardes, bijvoorbeeld een prachtig lied over pannenkoeken bakken.

“Twee vrolijke en geslaagde voorstellingen dankzij de enthousiaste inzet van alle kinderen, waar ze heel trots op kunnen zijn”, zegt een leerkracht.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice