24 april 2024 Gebruikers online: 14
Agenda
Active creations

Poort open voor mensen met problemen

Geplaatst op: 5 maart 2018

Wie bekend is in Zwartsluis heeft waarschijnlijk ‘De Poort’ weleens gezien. Het gebouw bevindt zich naast de Gereformeerde Kerk aan het Singel. Een bekend gebouw voor kerkgangers of mensen die er weleens een bruiloft, doopdienst of begrafenis hebben bijgewoond, maar voor velen blijft het bij het kennen van de buitenzijde. “Het is normaalgesproken geen plek waar je zomaar even naar binnen loopt, vooral niet als het onbekend terrein voor je is” verklaart Jan Timmerman. Vanaf nu wordt dit allemaal anders. De Poort zet namelijk zijn deuren open en hoopt met het initiatief ‘De Open Poort’ een breder publiek aan te spreken. 

Jan Timmerman legt uit: “Er zijn in Zwartsluis veel mensen die in een moeilijke situatie verkeren. Dit kan gaan om een lastige gezinssituatie, financiële problematiek, eenzaamheid of simpelweg het gevoel de touwtjes niet meer zelf in handen te hebben. Vaak blijven mensen met dit soort gevoelens en problemen rondlopen en weten ze het goed voor de buitenwereld verborgen te houden. ‘De Open Poort’ is een vertrouwde plek waar mensen vrijblijvend naar binnen kunnen stappen voor een kop koffie, een goed gesprek, advies en concrete hulp.”

 

Jan Timmerman krijgt steun vanuit de gemeente van de Gereformeerde Kerk om zijn werk te kunnen uitvoeren. “Als gemeente vinden we het belangrijk om naar buiten te kijken en iets voor anderen te doen. Vaak zijn daarbij de ogen gericht op projecten in het buitenland, maar we vergeten dat er ook in onze directe omgeving mensen zijn die hulp kunnen gebruiken.” Volgens Jan is iedereen welkom in De Poort, ook de mensen die wellicht terughoudend zijn als het gaat om kerkelijke initiatieven. ‘De Open Poort’ is er voor iedereen, wat je achtergrond of (geloofs)overtuiging ook is. We hopen daarom van harte dat mensen de stap durven te zetten om een keer naar binnen te lopen op een woensdag- of vrijdagmorgen, want een klein beetje hulp kan zóveel verschil maken!” Er kan ook vooraf gebeld of gemaild worden met Jan  voor een afspraak. Dit kan via 06-51198008 of info@deopenpoortzwartsluis. nl.

Actie Kinderwens

Om de komst van ‘De Open Poort’ goed in te luiden richt het initiatief zich meteen op een concreet doel: Actie Kinderwens.  “Met deze actie willen we kinderen die vanwege de financiële situatie thuis niet op vakantie kunnen, een bijzondere dag aanbieden tijdens de zomervakantie. Daarbij kun je denken aan een uitje naar een speeltuin, dierenpark, attractiepark, bioscoop of een treinreis naar een grote stad. Kinderen kunnen eventueel zelf aangeven wat hun wens is”, verklaart Jan Timmerman.

Steun De Open Poort!

Goed om te weten: zaterdag 10 maart vindt er in Zwartsluis en omgeving een potgrond- en violenverkoop plaats ten gunste van ‘De Open Poort’. Wilt u dit initiatief steunen?  Houd dan uw deurbel goed in de gaten of kom zelf langs bij het verkooppunt voor de Poort (Het Singel 16).

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice