13 december 2018 Gebruikers online: 10
Agenda
Active creations

Citroën-specialist Enting bestaat veertig jaar

Geplaatst op: 9 maart 2018

Citroënspecialist Enting bestaat dit jaar op de kop af veertig jaar. Dat wordt ongetwijfeld gevierd, maar op wat voor manier is nog niet duidelijk, zegt eigenaar Michel van Dijk. Hij volgde recent zijn vader op die in 1978 samen met Enting aan de wieg van het bedrijf stond.

Van Dijk keek ook in de keuken van andere merken en bedrijven, maar keerde uiteindelijk toch bij het familiebedrijf terug. “Ik ben natuurlijk opgegroeid met dit bedrijf en heb bovendien een passie voor Citroën. Een echte autoliefhebber die op vrije dagen naar beurzen of circuits gaat ben ik niet, maar van Citroën word ik heel enthousiast. Bovendien hebben wij veel kennis van het merk, daarom heb ik onze naam ook in Citroenspecialist Enting veranderd. Mensen komen uit het hele land op dat vakmanschap en specialisme af.”

Want de tijd dat automobilisten voor een nieuwe heilige koe naar de dealer op de hoek gingen, is al lang voorbij. Ze speuren eerst het internet af, bekijken alle reviews en besluiten dan dat ze een reis van een paar honderd kilometer wagen. Ook Enting merkt dat zeker de helft van de klanten van buiten de regio Zwartsluis komt. “Onze toegevoegde waarde zit echt in de kennis van de wagen. Dat komt terug in service en onderhoud. De (nieuwe) bezoekers van onze site zien overigens meteen de reviews van andere kopers dat geeft vertrouwen en is transparant, vergelijk het maar met Zoover. Wij bieden gratis vervangend vervoer aan, waardoor het voor mensen uit pakweg Apeldoorn ook geen probleem is om naar Zwartsluis te rijden. Naast technische kennis staan we ook bekend om aantrekkelijk geprijsde import auto’s”, vertelt Van Dijk, die zijn monteurs Erik Kanninga (die dagelijks uit Zwartemeer naar Zwartsluis rijdt) en Chrisjon van den Berg nadrukkelijk bij zijn betoog betrekt. “Ik heb veel te danken aan hun tomeloze inzet.”

In de showroom en de werkplaats laat hij enkele modellen van Citroën zien. Wagens met karakter over het algemeen. “Het merk heeft veel innovaties geïntroduceerd, zoals hydraulische vering en voorwielaandrijving. Sommige mensen vinden dat niet belangrijk, anderen wel. Voor beide groepen heeft Citroën auto’s”, vindt Van Dijk, terwijl hij op een auto in de werkplaats wijst. “Dit is een DS, in feite een nieuw merk dat Citroën in de mark heeft gezet. Auto’s met nog meer kwaliteit, echt gericht op liefhebbers in het wat hogere segment.”

Enting is dus Citroën-specialist, maar verkoopt ook wel andere merken. “Vooral voor klanten die liever in bij wijze van spreken een Volkswagen rijden. Uiteraard bedienen we die, maar we proberen de balans wel goed in de gaten te houden. Onze kracht ligt in het specialisme dat we in Citroën hebben”, zegt Van Dijk. Een auto met Nederlandse roots overigens, vertelt hij. “Andre Citroën heette eigenlijk gewoon Citroen. Zijn vader was een Amsterdamse diamantenhandelaar die naar Frankrijk emigreerde. De bekende Snoek betekende de doorbraak voor het merk: tijdens een beurs werden er op de eerste dag twaalfduizend van verkocht.”

Uiteraard hangt een foto van dit legendarische type in de showroom aan de Zomerdijk. Veel modellen volgden in de loop der tijd en dik kans dat er nog minimaal net zoveel volgen. Ongetwijfeld komen liefhebbers daarvoor ook de komende jaren naar Zwartsluis. Eerst maar eens het jubileum. Bijna verontschuldigend: “We hebben wat voorzichtige plannen, maar helemaal duidelijk zijn die nog niet. De afgelopen maanden waren ontzettend druk. Aan alles merken we dat Citroën weer een populair merk is. Daardoor hebben we nog niet de tijd gehad om even rustig over ons jubileum na te denken.”

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice