13 december 2018 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

Dorgelo en De Vries clubkampioenen

Geplaatst op: 10 maart 2018

Foto's Henk Kuik

In zwembad De Kragge werden woensdag 7 maart en vrijdag 9 maart de jaarlijkse clubkampioenschappen van ZvZwartsluis gehouden. Woensdag 7 maart werden de vlinderslag en vrije slag gezwommen; vrijdag 9 maart kwamen de schoolslag en de rugslag aan bod.

De spelregels
Alle gezwommen tijden van alle zwemslagen werden bij elkaar opgeteld. Voor de zwemmers met het minste aantal punten, die dus in hun leeftijdscategorie het snelste hadden gezwommen, stond er een mooie beker te wachten. Voor alle deelnemers was er een herinneringsmedaille en een oorkonde. Ook waren er bekers voor de zwemmers met de meeste persoonlijke records (PR’s), gezwommen in het seizoen 2016-2017.

Belang van vrijwilligers
Namens sponsor Tamek reikte Driek de Goede de bekers en medailles uit. Hij benadrukte het belang van vrijwilligers in een vereniging en vroeg dan ook een applaus voor de grote groep vrijwilligers van ZvZwartsluis.

Clubkampioenen 2018
De snelste ZvZ zwemmers van dit jaar waren Myrthe Dorgelo en Pieter-Jan de Vries. Nadat zij beiden 4 sterke races in alle zwemslagen hadden gezwommen, mogen zij zich clubkampioen 2018 noemen. Een geweldige prestatie!

Uitzonderlijke prestaties
Voorzitter Bert van der Linden riep nog de 6 zwemmers naar voren die deelgenomen hadden aan de Jaargangfinales in Leiden: Emmelien Smelt, Rick Smelt, Diede Veld, Storm Boxum, Fay Boxum en Féline Sam. Alleen al meedoen aan deze officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor minioren is  een bijzondere prestatie, zeker voor een kleine vereniging als ZvZwartsluis. Emmelien werd kampioen op de 50 meter vlinderslag en Diede Veld op de 100 meter schoolslag.

In november 2017 wist Emmelien Smelt een Regio Oost (Overijssel en Gelderland) record op de 100 meter wisselslag voor meisjes van 9 jaar, dat dateerde uit 2006, uit de boeken te zwemmen. Hiervoor kreeg zij een mooie oorkonde.

Begin dit jaar behaalde het ZvZ estafetteteam gemengd, bestaande uit Emmelien Smelt, Diede Veld, Storm Boxum en Féline Sam, een Regio Oost (Overijssel en Gelderland) record op de 4×50 meter borstcrawl onder de 11-jarigen. voor deze bijzondere prestatie kregen zij een oorkonde van de KNZB.

Tot slot werd Myrthe Dorgelo nog in het zonnetje gezet. Zij had als enige ZvZ zwemster deelgenomen aan de Nederlandse Junioren en Jeugd kampioenschappen.

Blijk van waardering
Als blijk van waardering waren er bloemen voor sponsor Tamek. Ook Katinka Vos kreeg een bloemetje, zij was jarenlang de vaste speaker bij de thuiswedstrijden van ZvZwartsluis. Tot slot bedankte Bert van der Linden ook Henk Kuik voor zijn aanwezigheid als vaste fotograaf bij deze kampioenschappen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice