13 december 2018 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

PvdA kritisch over sporthal-beleid Landstede

Geplaatst op: 11 maart 2018

De PvdA zet vraagtekens bij het beleid van Landstede rond de sporthal van het Agnieten College. Dat meldt de partij na de gesprekken die zaterdag plaatsvonden met Sluzigers in het centrum van Zwartsluis.

Daarbij kwam ook de sporthal aan bod. Net als de rest van de school kon die gebouwd worden dankzij een ‘forse gemeentelijke inspanning’, aldus de PvdA. “Dan is het raar dat tijdens schoolvakanties die hal niet te gebruiken is en dat Pegasus aan het begin van het seizoen moet uitwijken naar Genemuiden, omdat hun thuishal nog gesloten is. En is het niet ronduit idioot dat voor een zaalvoetbaltoernooi tijdens de kerstvakantie moet worden uitgeweken naar een buurgemeente, omdat de tarieven in Zwartsluis dan gewoon niet kunnen worden opgebracht?”

De Partij van de Arbeid begrijpt dat scholen tijdens vakantieperiodes gesloten zijn en dat de aanwezigheid van een beheerder dan geld kost, maar vindt dat er goede afspraken met Landstede mogelijk moeten zijn. “Een gebouw dat veel gemeenschapsgeld heeft gekost moet zo optimaal mogelijk gebruikt kunnen worden, ook tijdens vakanties. Dat moet dus anders.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 reacties op “PvdA kritisch over sporthal-beleid Landstede”

 1. Bert schreef:

  Sporter waarom begin je te zwarte pieten??? Even verhelderen waar het over gaat: verantwoordelijke wethouders waren Van de Velde (CDA), Meijer (CU) en Visserman (CDA) zij zijn verantwoordelijk en hebben met verenigingen en Landstede plannen en afspraken gemaakt over gebruik van de hal. Oorspronkelijk plan was om een sporthal te bouwen met kantine voor gezamenlijk gebruik ook buiten schooluren. Het gebouw wat er nu staat is niet zo geschikt voor dit doel. Waarom is tijdens de bouwplannen zo weinig rekening gehouden met dit doel? Dit is een vraag voor de Wethouder? Om nu nog iets van de oorspronkelijke doelstellingen te realiseren, heb je een beheerder nodig. Wie gaat dit betalen? Verenigingen? Gemeente? of Landstede? Afgelopen donderdag zijn er in de raad hier over vragen gesteld door CDA en PvdA om duidelijkheid te krijgen. Opmerkelijk is de kritische houding van CDA over eigen wethouders! Prima natuurlijk, want dit is in beginsel wel de taak van de raad. Ik ben wel erg nieuwsgierig naar de antwoorden en oplossingen?

 2. Reina schreef:

  De sporthal is niet alleen tijdens de zomervakantie gesloten. Ook tijdens voorjaars, paas, mei, herfst, en kerstvakantie is de zaal gesloten. En als er activiteiten op school zijn, bijv. afscheidsavond, diploma-uitreiking etc. mag er geen gebruik gemaakt worden van de zaal. Toch gek, je huurt een zaal en dan verwacht je gewoon te kunnen sporten tijdens al die vakanties. En er is nu ’s avonds ook nooit een beheerder aanwezig. Dat kan dus geen argument zijn.

 3. Sporter schreef:

  Laat je eerst wat beter voorlichten voor met dit verhaal naar buiten te komen.
  Zijn de sportvelden ook niet van de gemeente ? Daar betaald landstede ook een beste huur voor om de leerlingen buiten te laten sporten.
  En zijn de sporthallen niet overal gesloten in de zomervakantie ?

Aquaservice