19 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

PvdA kritisch over sporthal-beleid Landstede

Geplaatst op: 11 maart 2018

De PvdA zet vraagtekens bij het beleid van Landstede rond de sporthal van het Agnieten College. Dat meldt de partij na de gesprekken die zaterdag plaatsvonden met Sluzigers in het centrum van Zwartsluis.

Daarbij kwam ook de sporthal aan bod. Net als de rest van de school kon die gebouwd worden dankzij een ‘forse gemeentelijke inspanning’, aldus de PvdA. “Dan is het raar dat tijdens schoolvakanties die hal niet te gebruiken is en dat Pegasus aan het begin van het seizoen moet uitwijken naar Genemuiden, omdat hun thuishal nog gesloten is. En is het niet ronduit idioot dat voor een zaalvoetbaltoernooi tijdens de kerstvakantie moet worden uitgeweken naar een buurgemeente, omdat de tarieven in Zwartsluis dan gewoon niet kunnen worden opgebracht?”

De Partij van de Arbeid begrijpt dat scholen tijdens vakantieperiodes gesloten zijn en dat de aanwezigheid van een beheerder dan geld kost, maar vindt dat er goede afspraken met Landstede mogelijk moeten zijn. “Een gebouw dat veel gemeenschapsgeld heeft gekost moet zo optimaal mogelijk gebruikt kunnen worden, ook tijdens vakanties. Dat moet dus anders.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice