20 april 2024 Gebruikers online: 41
Agenda
Active creations

Prinses en weerwolf op de Arembergschool

Geplaatst op: 25 maart 2018

Tekst Anke Krol, foto Marleen de Lange

De groepen 5A en 5B van de Arembergschool lieten afgelopen week hun voorstellingen zien aan publiek. Na weken lang intensief oefenen, mochten de leerlingen die dag twee keer optreden: overdag voor al hun medeleerlingen en ’s avonds voor een afgeladen zaal vol familieleden.

Groep 5A bracht het mooie sprookje ‘De prinses die niet kon lachen’. De koning en koningin proberen van alles om hun dochter te laten lachen. Ze laten danseressen, goochelaars, mimespelers, clowns en acrobaten komen, maar het lukt niemand om een glimlach op het gezicht van de prinses te toveren. Totdat de leerlingen van groep 5A een grappig lied gaan zingen, waarna de prinses gelukkig toch blijkt te kunnen lachen.

Groep 5B voerde de spannende voorstelling ‘Weerwolvenfeest’ op, naar het gelijknamige boek van Paul van Loon. Er is een weerwolvenfeest op school. Alle kinderen komen verkleed als griezels: vampiers, heksen, spoken en zombies. Dolfje en Noura hoeven zich niet te verkleden; zij veranderen in volle maan in weerwolven. Maar dan moeten alle maskers af en wordt het heel spannend op school.

Twee vrolijke en geslaagde voorstellingen dankzij dansende, zingende en rappende kinderen en een erg enthousiast publiek.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice