20 april 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Agnieten-leerlingen duiken in de politiek

Geplaatst op: 27 maart 2018

De leden van de leerlingenraad en de juniormentoren van het Agnieten College in Zwartsluis bezochten dinsdag het gemeentehuis. Na de fietstocht van Zwartsluis naar Hasselt werden de leerlingen ontvangen door Margreet Bosma van de CDA fractie gemeente Zwartewaterland en Marco van der Vegte, statenlid van de provinciale staten voor het CDA in Overijssel.

Het bezoek vond plaats in de raadszaal, waar de leerlingen plaats mochten nemen op de zetels van de gemeenteraadsleden.  Eerst kregen de leerlingen een korte uitleg over hoe het lokale bestuur werkt. Vervolgens mochten de leerlingen aangeven welke punten voor hen, als jongeren, belangrijk zijn binnen de gemeente Zwartewaterland.  Wat vooral duidelijk werd was dat er behoefte is aan vermaak voor jongeren van rond de 15, een groep die tussen de jongere soosbezoekers en de wat oudere keetbezoekers inhangt.

Na dit overleg speelden de leerlingen een democratiespel. Hierin vormden ze groepjes van de verschillende bekende politieke partijen. De leerlingen onderzochten hoe de lokale festivals bekostigd kunnen worden. Daarnaast werd er gesproken over andere belangrijke zaken die bij de organisatie van een groot festival komt kijken, zoals openbaar vervoer en veiligheid. Er werd een echte raadvergadering nagespeeld, waarin de ‘’politieke partijen’’ met goede en overtuigende argumenten hun doel probeerden te bereiken.

Met deze activiteit hebben de leerlingen een inkijkje gekregen in de lokale politiek van de gemeente Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice