18 april 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Passie en Pasen in De Schans

Geplaatst op: 29 maart 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In deze week voor Pasen, ook wel de lijdensweek genoemd, zijn er voor de bewoners in De Schans en aanleunwoningen enkele hierbij passende activiteiten georganiseerd.

Dinsdagavond stond er een Paasbroodmaaltijd vanaf half zes klaar. Velen genoten van de heerlijke broodjes en andere lekkernijen verzorgd door Anne’s Kokerij in opdracht van de stichting. Het was een gezellige en geslaagde maaltijd.

Woensdagavond verzorgde het Projectkoor Matthäus Passion een optreden. Het koor is samengesteld uit zangers uit Zwartsluis en omgeving en staat onder leiding van dirigent Christiaan Lameris. Op het programma stonden de koralen uit het bekende oratorium de Matthäus Passion van J.S. Bach. De teksten van het bijbehorende Bijbelgedeelte werden uitgesproken door Waling Meijer, Stieneke Lameris en Annefloor Elbers. Het was een herhaling van het optreden eerder deze week op zondagavond in het GKV kerkgebouw aan de Zomerdijk. In Woonzorgcentrum De Schans werden de koralen in de volle recreatiezaal a capella gezongen. Er kan worden teruggekeken op een mooie avond met Passiemuziek.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice