23 maart 2019 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Het duivenseizoen gaat van start

Geplaatst op: 13 april 2018

Tekst en foto´s Henk Kuik

Vrijdagavond was het een drukte van belang aan de Moete bij De Postduif TW uit Zwartsluis. Zaterdag is de eerste vlucht van het nieuwe vliegseizoen. Alle duivenmelkers van de club klokken hun doffers en duivinnen in. Na vanavond op transport te zijn gegaan worden ze morgenvroeg losgelaten in Gennep om zo vlug mogelijk weer op de hokken te arriveren.

Een vliegseizoen zonder de hen vorig seizoen ontvallen Jaap Voerman, maar weer met Alex Slimmen uit Vollenhove, die afgelopen seizoen met zijn duiven bij een andere vereniging vloog. Ook van partij het enige vrouwelijke lid van de vereniging, Kimberly van der Linde, die een combinatie vormt met haar vader Henk.

De verwachting is dat bij een westenwind de duiven rond 11.00 uur morgenvroeg gelost worden en dat de duiven de 107 kilometer in ruim een uur en een kwartier zullen hebben afgelegd. Vol spanning wordt er weer uitgekeken of er evenals vorig seizoen de leden in de prijzen zullen vallen bij de afdeling Friesland’96 van de Nederlandse Postduiven Organisatie. De twee volgende zaterdagen wordt er gevlogen vanaf Deurne en Weert, terwijl de week daarop de duiven vanuit het Belgische Heusden-Zolder zullen komen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice