23 april 2024 Gebruikers online: 43
Agenda
Active creations

Historisch spektakel op de Arembergschool

Geplaatst op: 13 april 2018

Afgelopen donderdag gaven de leerlingen van groep 6 van de Arembergschool een zeer bijzondere historische voorstelling: ‘Een reis in de tijd.’

Sem Majoor, stagiair onderwijsassistent, heeft de verhaallijn, de tekst en een groot deel van de regie voor zijn rekening genomen. Hij heeft zich hierbij laten inspireren door de Nederlandse film ‘Redbad,’ die eind juni in première gaat en handelt over de strijd van de vrije Friezen tegen de Franken. Hierin speelt Redbad, zoon van de Friese koning Aldigisl, de hoofdrol.

De hoofdpersoon uit de voorstelling van groep 6 is Radboud, een Friese boerenzoon, die volgens zijn vader koning van het volk moet worden.

Hij weigert en vertrekt. Vervolgens ontmoet hij op zijn reis Vikingen, die hem meenemen naar het land van de Inca’s. Via Engeland, waar hij een prinses ontmoet, komt hij uiteindelijk weer thuis bij zijn vader.

Eén van de rekwisieten die tijdens de voorstelling gebruikt werden, was een zwaard, afkomstig van de originele set van ‘Redbad’. Eén van de ouders van een leerling uit groep 6 is betrokken geweest bij de opnames van de film en heeft dit mogelijk gemaakt.

Dankzij een prachtig verhaal, wekenlang intensief oefenen, een bijzonder rekwisiet en talentvolle acteerprestaties van groep 6, konden de leerlingen rekenen op een daverend applaus van zowel hun medeleerlingen als hun familie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice