12 december 2019 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Stormachtig slot aan Sleepbootdagen

Geplaatst op: 14 april 2018

De Nationale Sleepbootdagen 2018 krijgen een stormachtig slot. De weersvooruitzichten zijn weliswaar nog niet bekend, maar toch is het zeker dat er zaterdagmiddag direct na de vlootschouw een fikse storm opsteekt. Die storm komt geheel voor rekening van de cast van Storm over Beulaeke. De succesvolle musical  waarmee een groep amateurs uit deze regio in 2017 een productie van groot formaat neerzette in theater De Meenthe in Steenwijk. Zo succesvol dat eind juni/begin juli  nog eens zes voorstellingen gegeven gaan worden. Dit keer in een ‘openluchttheater’ in Giethoorn.

In Zwartsluis is zaterdag 12 mei een groot deel van de cast van de partij om op unieke wijze hoogtepunten uit de musical te presenteren. Storm over Beulaeke verplaatst zich naar het achterdek van één van de marineschepen om daar als slotact van de Nationale Sleepbootdagen 2018 een krachtige finale te verzorgen. Het belooft een pittige opwarmer te worden voor het spektakel dat buurplaats Giethoorn staat te wachten.

Het historische drama Storm over Beulaeke  is geschreven door Jan Blei uit Zwartsluis. Het idee is afkomstig van zangeres Barbara Lok, geboren in Zwartsluis en na jarenlange omzwervingen enkele jaren geleden weer teruggekomen naar haar geboortestreek. spreekt tot de verbeelding. Met hulp van anderen werd haar langgekoesterde wens om een musical te maken over het dorpje Beulaeke, werkelijkheid. Beide Sluzigers zijn natuurlijk van de partij tijdens het ‘Stormachtige Sleepbootconcert’. Zij omringen zich met een kleine 50 andere castleden, waarbij meerdere Sluzigers en tal van streekgenoten. Samen staan zij garant voor een klein uurtje met flinke windstoten!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice