23 maart 2019 Gebruikers online: 8
Agenda
Active creations

Opbouw kermis van start

Geplaatst op: 16 april 2018

“Tja, wat moet je dan…”, zucht Harm Folkerts maandagmiddag. Hij is voor het zoveelste jaar op rij zelf platen aan het leggen zodat het evenemententerrein toch nog enigszins verhard is voor de kermis. “Maar het veld ligt er na al die jaren nog steeds slecht bij. Het is de hoogste tijd dat er eens wat gaat gebeuren: Zwartsluis heeft recht op een goed evenemententerrein.”

“Als ik ergens kom waar het terrein er zo slecht bij ligt, ga ik meteen weg”, zegt Folkerts, die als kermisexploitant veel praktijkervaring heeft. Als inwoner slikt hij in Zwartsluis wat meer, maar de organisator van de kermis vindt eigenlijk dat de situatie niet verantwoord is. “Overal dikke kuilen, sommigen met spijkers erin. Overal gaten van het carbidschieten. Op het veld heeft de stratenmaker onlangs allemaal rotzooi neergelegd. En als er wat gebeurt, krijgt de kermis straks weer de schuld.”

“Iedereen steekt veel tijd in het feest: de Oranjevereniging, de horeca, wijk, maar het is niet normaal dat dit op zo’n veld moet gebeuren”, zegt Folkerts, die de oplossing simpel vindt. “De gemeente zou dit veld deels moeten verharden en groen houden. Dan hoeft de Oranjevereniging deze platen niet meer te betalen, hoeven we niet bij Roel van den Berg om deze kraan te vragen en ben ik geen dagen bezig met de opbouw van de kermis. Dan kunnen we allemaal genieten van een mooi feest zonder obstakels en stress.”

De kermis begint overigens komende vrijdag.

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 reacties op “Opbouw kermis van start”

  1. Lagelander schreef:

    Vraagje: achter desz liggen van die plastic matten in honingraat patroon zijn die niet sterk genoeg om het veld te verharden? Dan blijft het groen en heb je een sterk veld.

  2. Charlotte Riesebosch schreef:

    Als het nou Genemuiden was, daar bouwen ze een brug zonder water , hoezo geld over de balk smijten !!!!!

  3. Pieter H schreef:

    Diep triest Harm zijn we een jaar verder en de situatie is nog steeds belabberd. Die partij met een Sluziger als voorzitter heeft geen tijd voor dit probleem, die gaan liever op bedrijfsbezoek.

Aquaservice