29 maart 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Active creations

‘Locatie Handelskade lot uit de loterij’

Geplaatst op: 18 april 2018

“Een lot uit de loterij…”, lacht Wilke Feenstra over de nieuwe plek van de stoffering en zeilmakerij die ze samen met echtgenoot Jan Feenstra runt. En die nieuwe plek is er nog een met grote historie voor Jan ook. Op deze plek aan de Handelskade runden zijn opa en later vader een aardappelhandel en groentewinkel. “We merken nu al dat we hier ook weer nieuwe opdrachtgevers krijgen”, zegt Jan, uiteraard ook van Service en Techniek in de nautische sector.

De locatie is wat dat betreft natuurlijk perfect, in het centrum en aan de haven. Watersporters kunnen niet om de plek aan de Handelskade heen, die beter in het oog springt dan de locatie aan de Grotere Kranerweerd. Met de verhuizing is het ineens snel gegaan. “Ons huis aan het Buitenkwartier stond al jaren te koop, zonder dat er veel belangstelling was. Ineens verkochten we het binnen een week. Toen moesten we op zoek naar een plek, waarbij we graag het bedrijf weer aan huis wilden. Nou, daar zijn er niet zoveel van…”, vertelt Wilke.

Jan dacht vervolgens na over de locatie waar hij ‘geboren en getogen’ is. “Mijn vader heeft het destijds verkocht aan Woningstichting Zwartsluis, die later opging in Wetland Wonen. Die corporatie was nog steeds eigenaar en ik heb ze benaderd of ze het ‘hele circus’ wilden verkopen. Daar kwamen we vervolgens nog snel uit ook. Voor ons is dit natuurlijk een ideale locatie.”

En een locatie met meer sfeer dan het industrieterrein, zeker op een warme woensdagochtend waarop de voordeur open kan. Voorbijgangers roepen regelmatig goedkeurende woorden naar binnen. Klanten brengen materialen of stellen vragen. “Ik heb altijd met plezier aan de Grote Kranerweerd gewerkt, maar daar zit je wel alleen. De levendigheid is hier leuk”, zegt Wilke, ondertussen helemaal verhuist naar de Handelskade. De spullen van Jan volgen binnenkort.

Een grote opening volgt er niet, maar met het grootste nautische evenement in een wijde regio in aantocht is het alternatief net zo goed. “Met de Sleepbootdagen zijn we open en is iedereen natuurlijk van harte welkom om binnen te komen.’

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice