19 april 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Koningsspelen onder de stralende zon

Geplaatst op: 20 april 2018

Tekst Anke Krol, foto's Jan van Kleef

De Arembergschool, De Wijngaard uit Zwartsluis en De Buuzekaemp uit Belt-Schutsloot vierden vrijdag samen een sportieve en feestelijke Koningssportdag.

De Koningsspelen zijn een jaarlijks terugkerend evenement, waar meer dan 1 miljoen basisschoolkinderen aan meedoen. Door het succes van de afgelopen drie jaren, hebben de basisscholen in Zwartsluis, met medewerking van sportverenigingen en vrijwilligers, opnieuw hun gezamenlijke Koningsspelen georganiseerd.

De spelen werden geopend op De Wijngaard door directeur Aart Holtman en het samen zingen van het officiële openingslied. Daarna gingen de kinderen in groepen naar verschillende locaties voor allerlei sportactiviteiten. Alle kleuters deden koninklijke spelletjes op De Wijngaard en de leerlingen van de groepen 3 en 4 volgden een spelletjescircuit op de Arembergschool.

De leerlingen van de bovenbouw waren te vinden op Sportpark Cingellanden. Daar namen ze deel aan een Sponsorloop georganiseerd door Team Zwartsluis Roparun 2018. De kinderen zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het inzamelen van sponsorgeld voor zowel de Roparun als voor goede doelen van de scholen. Behalve de sponsorloop werden er verschillende sportclinics gegeven.

LTVZ gaf tennisles en er werd fanatiek gevolleybald onder leiding van Volleybalvereniging Pegasus. Sonkei uit Meppel gaf les in judo, karate en jiu jitsu. Just Dance verzorgde swingende danslessen en damvereniging DSS damlessen.

De Tafeltennisvereniging en Dartvereniging Zwartsluis waren dit jaar voor het eerst vertegenwoordigd en konden op veel enthousiaste kinderen rekenen. Het Rode Kruis gaf een leerzame workshop EHBO. Daarnaast konden de kinderen nog sjoelen, skaten en voetballen.

De sportactiviteiten werden afgesloten door Jeroen Oosterhof, directeur Arembergschool, waarna alle leerlingen konden genieten van een Koningslunch, een feestelijke Oranje-lunch als afsluiting van de zeer geslaagde gezamenlijke Koningsspelen 2018.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice