19 april 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Veel hectiek voor een oude dame

Geplaatst op: 21 april 2018

Een drukke ochtend zaterdag in het Agnieten College. ‘Oude dame’ ZGV organiseerde de jaarlijkse clubkampioenschappen en dat betekende natuurlijk veel ouders en familie in de zaal. Bovendien zette voorzitter Margreet Bosma sponsor Pascal ten Berge van Smart AV in het zonlicht. Het bedrijf heeft het mede mogelijk gemaakt dat de 92-jarige gymnastiekvereniging een geluidsinstallatie kan kopen.

Ook de verkopers van de jaarlijkse pepermuntactie hebben daarbij overigens een flinke duit in het zakje gedaan. De beste verkopers mochten daarom ook op het ereschavot staan. Dat zijn Lieke ten Berge, Sem ten Klooster (momenteel de enige jongen die lid is van ZGV) en Annemarijn Westerhuis.

Daarna mochten alle winnaars van de jongere groepen op het podium komen. Dat zijn Berber de Jong, Lieke Klaver, Judith van Dijk, Faith Odabi en Estelle Voerman. Ook Sem ten Klooster stond als enige jongen op het podium. Na de onderbreking komen nog de oudere groepen in actie.

Volgens Bosma staat ZGV er goed voor. Het ledenaantal is de laatste jaren stabiel met ruim zeventig leden. “We zouden alleen graag meer jongens hebben en traditiegetrouw is het moeilijk om de oudere groepen vast te houden. Als ze naar een school buiten het dorp gaan, haken ze soms af en dan stoppen ook vriendinnen. Gelukkig hebben we altijd weer voldoende jonge aanwas.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice