29 maart 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Weer Blauwe Vlag voor De Kranerweerd

Geplaatst op: 4 mei 2018

Voor de tweede keer op rij heeft Jachthaven De Kranerweerd de Blauwe Vlag in ontvangst mogen nemen. Het internationale keurmerk voor veilige, schone en duurzame jachthavens en stranden werd op 3 mei uitgereikt tijdens een officiële ceremonie in Uitgeest.

Voor jachthaven De Kranerweerd is de Blauwe Vlag opnieuw een fraaie beloning voor de grondige renovatie die in de afgelopen twee jaar plaatsvond. Dankzij de make-over scoort de jachthaven nu hoog op belangrijke criteria, zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en veilige steigers. Met de vernieuwing van restaurant ’t Kraantje maakte De Kranerweerd het plaatje compleet.

Kranerweerd-directeur Derk Bonsink is blij dat de renovatie ook dit jaar weer leidde tot de internationale onderscheiding. “We zijn erg trots dat we de Blauwe Vlag voor het tweede jaar op rij mogen laten wapperen. We investeren veel in een kwalitatief goed product. Dit is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze jachthaven.”

De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. De verkiezing wordt georganiseerd door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu-organisatie. De Nederlandse Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK)

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice