17 januari 2019 Gebruikers online: 7
Agenda
Active creations

Rinos voert duurzame maatregelen door

Geplaatst op: 8 mei 2018

Onlangs zijn de opslagruimtes, productiehallen en kantoorruimtes van Rinos Genemuiden voorzien van duurzame led-verlichting. Binnen een week tijd is de conventionele verlichting vervangen door 646 led-tubes, 14 led-schotels en 39 led-panellights. Deze maatregel zal gaan zorgen voor een CO2-reductie en een besparing op energiekosten.

In 2017 werd 60 procent van de verlichting van de productiehallen vervangen door led-verlichting. Dit keer is alle overige conventionele verlichting vervangen.De in totaal 699 led-lampen zullen gaan zorgen voor een jaarlijkse CO2-reductie van 34.506 kg. De energiebesparing – die geboekt zal worden door het plaatsen van de led-verlichting – bedraagt 60.966 kWh per jaar. Volgens berekeningen zal deze besparing zorgen van een terugverdientijd van 3 jaar en 2 maanden

In de kantoorruimtes is gekozen voor zogenaamde led-panelllights. De productiehallen en opslagruimtes zijn voorzien van diverse soorten led-tubes en led-highbays. De ruimtes hebben ieder een andere plafondhoogte. De verlichting is exact aangepast op deze verschillende plafondhoogtes. Hierdoor heeft iedere plaats voldoende lichtopbrengst.

Eerdere samenwerking
In 2017 besloot Rinos Genemuiden om 60 procent van alle productiehallen te laten voorzien van energiezuinige led-verlichting. Deze werkzaamheden werden destijds verricht door Saled. Deze samenwerking beviel zo goed dat ook deze keer is gekozen voor het bedrijf uit Bunschoten.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice