20 april 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Avond valt, Nacht van Zwartsluis begint

Geplaatst op: 11 mei 2018

Rond 21.00 uur was het nog rustig in Zwartsluis, maar vanuit alle kanten kwamen mensen al naar het centrum voor de Nacht van Zwartsluis. Bij de Sluziger horeca treden bands op die de ongetwijfeld voor een mooie nacht gaan zorgen.

Op de kades praten de deelnemers aan de Nationale Sleepbootdagen ondertussen nog eens even over de afgelopen dag of andere onderwerpen. Het is precies wat de jaarlijkse reunie zo aantrekkelijk maakt. “We kijken het hele jaar uit naar de sleepbootdagen, zeker als die in Zwartsluis zijn”, vertelt de in Zwartsluis geboren Nathalie, die een sleepbootschipper aan de haak sloeg en nu in Workum woont. Samen met haar opa Gerrit Jan ten Klooster kijkt ze naar de verlichte sleepboten in de haven.

Dat de Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis zijn geeft het evenement voor haar een extra tintje. “Maar alle leden van de vereniging kijken uit naar Zwartsluis. Dat heeft te maken met de sfeer en bovendien zijn bijna alle leden hier aanwezig. In andere weekeinden hebben we ook wel activiteiten, maar meestal met minder sleepboten. Afgelopen weekeinde lagen we bijvoorbeeld in Woudsend, waarna we met meerdere boten naar Genemuiden zijn gevaren.”

Ook dit keer valt Zwartsluis weer in de smaak, De gezelligheid druipt werkelijk van de sleepboten en de kades af. Overal zitten de eigenaren gezellig bij elkaar. Samen met de bezoekers zorgen ze voor een unieke sfeer in Zwartsluis. En dan moet de Nacht van Zwartsluis nog beginnen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice