19 juni 2019 Gebruikers online: 33
Agenda
Active creations

‘Popschool’ Grandesco slaat de eerste akkoorden aan

Geplaatst op: 14 mei 2018

Foto's Jan van Kleef

Niet met een flinke tromroffel of wat akkoorden op een gitaar, maar met het traditioneel hijsen van een vlag opende burgemeester Bilder maandagavond Popschool Grandesco. Aart Lameris geeft vanaf nu met een team docenten muziekles in de oude Rabobank aan de Zomerdijk. Een mooie invulling voor het pand dat de laatste tijd leeg stond.

Lameris vertelde voor de opening wat hem naar Zwartsluis brengt. “Ik ben ooit bij mijn ouders in Sint Jansklooster begonnen met gitaarles. Daar kwamen ook steeds meer leerlingen uit Zwartsluis naartoe”, aldus de gitarist, die later les ging geven bij Grandesco in Zwolle. Met de twee eigenaren opent hij nu zelf een muziekschool aan de Zomerdijk, die gericht is op popmuziek.

Leerlingen naar een bandje begeleiden, is min of meer de visie, zegt Lameris. “Wij vinden het vooral belangrijk om zoveel mogelijk mensen met muziek in aanraking te brengen. Vervolgens werken we heel praktijkgericht: we spelen de liedjes die de leerlingen zelf leuk vinden. Zo ben ik zelf ooit ook begonnen: het is heel vet om zelf de muziek te spelen die je op de radio hoort. Dat gun ik iedereen. En dat in een bandje doen, is het leukste wat er is.”

Die mogelijkheden zijn er ook bij Grandesco, waar leerlingen ook les in onder meer drums, bas en zang kunnen krijgen. Waartoe dat kan leiden, lieten twee Zwolse studenten na de opening zien en vooral horen.

In een korte toespraak sprak burgemeester Bilder de hoop uit dat de komst naar Zwartsluis ‘een gouden greep’ mag zijn. “Jullie komen in ieder geval in een bruisende gemeenschap terecht. Wie daaraan nog twijfelt, moet een keer de Nationale Sleepbootdagen bezoeken. Zwartsluis is een vitaal dorp en ook daarvoor is het belangrijk dat er weer een leegstaand pand gevuld is.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice