17 januari 2019 Gebruikers online: 9
Agenda
Active creations

Aquaservice neemt Leusink en Huisman over

Geplaatst op: 16 mei 2018

De scheepsbenodigdheden- en watersportleverancier ‘Leusink en Huisman’ gaat verder onder de vlag van Bonsink Aquaservice. Particuliere klanten kunnen vanaf nu in de winkel aan de Zomerdijk terecht, zakelijke klanten zijn aan het juiste adres bij Bonsinks nieuwe bedrijfsonderdeel ‘Vessol’.

Willem-Jan en Willem Bonsink, neven en zakenpartners van elkaar, zien de overname als dé perfecte kans voor verdere groei van hun bedrijf. Willem-Jan : “Met deze overname wordt ons assortiment een stuk groter. We kunnen nu bijvoorbeeld ook Safety-materialen zoals brandblussers en zwemvesten leveren en een bredere collectie verfsystemen, vetten en smeermiddelen. Hierdoor zijn we een nóg completer adres voor klanten uit de brede regio.” Bonsink Aquaservice had al een behoorlijke grote dekking dankzij haar status als Vetus Center en dealerschappen voor onder andere de merken Mastervolt, Whisper Power, Kabola, Webasto en Raymarine.

Vessol

Voor Bonsink heeft de overname eraan bijgedragen dat ze zich specifieker gaan richten op de beroepsvaart als doelgroep. “Vanuit Aquaservice deden we al veel voor de beroepsvaart, maar met de overname van Leusink en Huisman vinden we het tijd voor een gerichtere aanpak. Met ons nieuwe bedrijfsonderdeel ‘Vessol’ (een samenvoeging van vessel en solution) gaan we opereren als groothandel in scheepsuitrusting en als leverancier van scheepsbenodigdheden en artikelen voor de visserijwereld. De doelgroepen waar we ons met Vessol op richten zijn de binnenvaart, baggerbedrijven, bergingsbedrijven, waterbouw, scheepswerven, beroepsvaart, zeevaart en maritieme dienstverleners”, zegt Willem-Jann.

Willem Bonsink verwacht dat ook de particuliere klanten veel profijt ondervinden van de overname. “Onze bestaande klanten profiteren van een breder assortiment en de klanten van Leusink en Huisman profiteren van een compleet dienstenpakket inclusief montage, technische ondersteuning, storingsdienst en inbouw op locatie. In onze winkel vinden ze alles voor de bouw van een boot en zijn ze verzekerd van een grote voorraad, deskundig advies en volledig assortiment, ook op technisch gebied.” Het feit dat Aquaservice in Zwartsluis gevestigd is en voor sommigen iets meer reistijd vergt, vormt naar Willems verwachting geen probleem: “Als mensen eenmaal in de winkel hebben rondgelopen en onze klantvriendelijke aanpak en grote assortiment hebben ervaren, zijn ze ongetwijfeld overstag”, sluit hij enthousiast af.

Sluiting oude winkels Leusink en Huisman

Klanten van Leusink en Huisman kunnen op dit moment al bij Aquaservice en Vessol terecht. De vestiging van Huisman in Zwolle is inmiddels gesloten. In Meppel zal nog tot het einde van het jaar doorgedraaid worden.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice