25 april 2024 Gebruikers online: 65
Agenda
Active creations

Sluziger succes op concours De Wijk

Geplaatst op: 21 mei 2018

Tekst en foto's Henk Kuik

Op een zonovergoten Park Dickninge in De Wijk hield de Landelijke Rijvereniging Viribus Unitis haar traditionele Concours Hippique. Op dit concours dat sinds 1929 wordt gehouden, waren er dressuur , spring en tuigpaarden-wedstrijden. Aan deze laatste wedstrijden werd door Henk Hammers  in diverse rubrieken deelgenomen terwijl Anne Marie aan een aantal springwedstrijden deel nam.

Henk behaalde naast een eervolle derde plaats in het Nederlands Kampioenschap Tuigpaarden Klavertje Drie, een 1e plaats in de Rubriek Tweespannen Tuigpaarden Limietklasse,een 3e plaats in de zeer zware Eénspannen Tuigpaarden Ereklasse en daarnaast een aantal verdienstelijke vierde plaatsen, terwijl Hanneke van Wessel met één van de paarden die bij Henk aan de Stouweweg op stal staan, een 2e plaats behaalde in de Eenspannen voor dames en Henk’s vaste groom Mieke ter Schure bij de Young riders een 4e plaats behaalde.

Anne Marie kwam met de door haar vader gefokte 9 jarige merrie HVR’s Earth Wind and Fire (V: Ukato) uit in de zware Z klasse. Anne Marie reed een foutloze eerste rit en samen met nog 13 foutloze deelnemers in de klassen Z en ZZ mocht ze daarna in de barrage uitkomen.

Haar merrie die een half jaar niet had gesprongen vanwege een blessure sprong ook in de barrage foutloos en na een spannende eindstrijd eindigde ze op een zeer verdienstelijke 4e plaats, waarmee ze overduidelijk zeer blij was.

De eveneens uit Zwartsluis komende amazone Gwendolyn Krabbe kwam met haar paard Forlando uit in de zeer zware ZZ klasse. Helaas kwam zij niet foutloos rond en kon aldus niet deelnemen aan de barrage.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice