19 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

WaterMuzeFestival leukste festival in de ‘Kop’

Geplaatst op: 29 mei 2018

Half a Mile staat ook op het WaterMuzeFestival

Het leukste festival in de Kop van Overijssel is dit jaar WaterMuzeFestival in Zwartsluis. Daar treden op 7 juli bands en artiesten op die over een paar jaar zomaar heel groot kunnen zijn. Cabaret aan boord van een rondvaartboot, een sfeervol en culinair ‘kookeiland’ en een speciaal programma voor kinderen doen de rest. Ook als het weer onverhoopt tegenvalt. “Dan staan we allemaal overdekt…”, zegt Ivo Eenkhoorn namens de organisatie.

WaterMuzeFestival mag dan in de buitenlucht worden gehouden, maar het is zeker een ‘all weather’ evenement. Bij minder weer staan zowel de artiesten als de bezoekers toch overdekt. Eenkhoorn hoopt desondanks natuurlijk op een stralende zomerse dag. “Dan hebben we een fantastisch evenement waar bezoekers genieten van topmuziek op drie podia, met onder meer Jack and the Weatherman, Will Knox (het voorprogramma van Racoon!), Ed Struijlaard, Emil Landman en heel veel ander aanstormend talent”, vertelt Eenkhoorn over de in totaal 23 optredende acts, waaronder ook Half a Mile uit de eigen regio.

En dan is er ook nog een mooi cabaretprogramma. De organisatie heeft besloten dat die optredens allemaal aan boord van Varenindewieden.nl gaan plaatsvinden. “Daarmee zorgen we voor een unieke sfeer op het water, terwijl we bovendien een eiland vrijmaken voor de horeca van De Blizzard en De Albatros. Ook verzorgt popschool Grandesco hier muziekworkshops, zodat je kunt ervaren hoe het is om in een bandje te spelen”, legt Eenkhoorn uit.

Het festival speelt zich af op drie turfeilanden in de haven van Zwartsluis. Op een ander eiland staan ‘huiskamerconcerten’ geprogrammeerd. En dan is er ook nog het Botterhuus dat voor een dag gericht is op kinderen. Terwijl de ouders genieten van popmuziek en cabaret, zorgen de professionals van Accrete voor kinderactiviteiten. Dat maakt WaterMuzeFestival geschikt voor het hele gezin.

De organiserende stichting is blij met de steun uit het bedrijfsleven in Zwartsluis en omgeving. Omdat het festival op het terrein van het Botterhuus wordt gehouden, heeft een van de sponsoren (verzekeringsmaatschappij NH1816) besloten om ook de ZS13 (de oudste nog varende botter van Nederland) met een donatie te belonen. Hoe hoog dat bedrag is, wordt tijdens WaterMuzeFestival bekendgemaakt.

Kijk voor het hele programma op www.watermuzefestival.nl

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice