29 maart 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

’t Cingel opent vrijdag de deuren

Geplaatst op: 30 mei 2018

Corne en Gea zoeken al een jaar naar een geschikte datum voor een open huis. Met de verandering van naam was er nu een goede gelegenheid: en dus opent het team van Gea Schouten, dat nu opereert onder de naam ’t Cingel, vrijdag van 15.00 tot 19.00 uur de deuren van het karakteristieke pand.

De nieuwe naam staat al decennialang op het huis. De ruimte fungeerde jarenlang als huisartsenpraktijk. “Ik merk dat mensen het leuk vinden om weer eens binnen te kijken. ‘Daar zat vroeger dokter Kleingeld, daar was de wachtkamer, hoor ik vaak.’ Ook daarom denk ik dat er vrijdag belangstelling is voor het open huis”, vertelt Gea Schouten, die nu samen met Laura van Dorp, Simone Neeleman en echtgenoot Corné Schaart de praktijk runt.

De meeste belangstellenden komen echter vermoedelijk om de nieuwe praktijkruimte te bekijken. Van de woning in de Barsbeek naar  het prachtige pand was een grote stap. “We hebben hier natuurlijk veel meer ruimte. Dit voelt voor mij als een volwassen praktijk, maar we zijn nog steeds kleinschalig en persoonlijk. Dat wil ik ook graag zo houden. Juist het persoonlijke contact vind ik heel waardevol. Cliënten waarderen dat ook.”

Wat niet wegneemt dat ’t Cingel een professionele fysiotherapiepraktijk herbergt met veel specialismen. Oedeem-fysiotherapie is bijvoorbeeld het specialisme van Gea Schouten, terwijl Corné Schaart sportmasseur en sporttherapeut is. “De locatie heeft veel nieuwe cliënten opgeleverd. We zitten hier natuurlijk veel centraler dan in de Barsbeek. Daardoor zijn er veel nieuwe gezichten uit Zwartsluis bijgekomen, maar ook van buiten het dorp.”

Wie nog kennis wil maken met de praktijk, moet vrijdag tussen 15.00 en 19.00 uur langskomen. Dan staan de medewerkers klaar voor een kennismaking en een hapje en een drankje . ‘’Ook mensen die een vraag hebben over een klacht of een blessure zijn van harte welkom”, zegt Gea Schouten. Tenslotte over de naamsverandering: “Ik ben niet meer de enige medewerker en bovendien was onze vorige naam wel erg lang. ’t Cingel is duidelijk en iedereen weet dan ook meteen waar onze praktijk is gevestigd.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice