29 maart 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Elianne Huitema negende op NK Sprint

Geplaatst op: 3 juni 2018

Foto Inge Huitema

Elianne Huitema eindigde zaterdag in Rotterdam negende op de NK Sprint. Het was voor het eerst dat ze meedeed bij de dames elite en ze noemt dat debuut ‘een goed begin’.

“Het zwemmen ging wel zoals verwacht. Na 750m kwam ik als derde uit het water. Na een supersnelle wissel zat ik als eerste op de fiets. Al vrij snel was iemand weg en zat ik in een achtervolgend groepje van 4 en later 3. Het fietsen ging echt snoeihard en in de laatste ronde moest ik echt lossen. Na een stukje alleen gefietst te hebben, werd ik opgepakt door een andere groep. Vlak achter hen kwam ik de wissel in.

Na een wat slechte wissel begon ik aan de 5km lopen. Met het lopen kon ik een stabiel tempo aanhouden. Nog niet wat het moet zijn maar in ieder geval een goed begin. Als 9e kwam ik over de finish en was hiermee 5e onder de 23.
Al met al een wedstrijd waar ik tevreden over kan zijn. Vol vertrouwen zie ik het internationale veld tegemoet. Op 23 juni start ik mijn eerste ETu in Wuustwezel.”

Verder heeft Elianne Huitema internationaal Holten en Malmo op de agenda staan. Na deze wedstrijden gaat ze bekijken welke ze de 2e helft in het seizoen gaat doen.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice