19 april 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Bedrijventoernooi DESZ lijkt schot in de roos

Geplaatst op: 7 juni 2018

De plannen voor het bedrijventoernooi bij DESZ waren nog maar nauwelijks gesmeed of organisatoren Gerjan Spit en Jarno van Eijken hadden al zeventien teams bij elkaar. Die strijden volgende week zaterdag in twee recreatieve en twee prestatiepoules. Ondanks dat het toernooi nu al een schot in de kruising lijkt, zijn er ook nog wat kopzorgen bij de organisatie.

“Ik kan het me in ieder geval niet herinneren”, zegt Spit op de vraag of Zwartsluis wel eens eerder een bedrijventoernooi heeft gehad. Recent zeker niet en ook in de regio sterft het fenomeen bedrijventoernooi wat uit, zo lijkt het. Waarom de animo voor het nieuwe toernooi zo groot is, is daarom gissen. “Wellicht omdat het een 7 keer 7 toernooi is. Dat is ook goed te belopen voor mensen die niet wekelijks of helemaal nooit voetballen. Gezelligheid moet sowieso voorop staan, al verwachten we in de prestatiepoule ook zeker goed voetbal.”

Want daaraan doen vermoedelijk spelers van DESZ, Sportclub Genemuiden, MSC en Staphorst mee. “De meeste teams komen uit Zwartsluis, maar we hebben ook aanmeldingen uit Meppel, Zwolle en Genemuiden. Dat zijn dan wel bedrijven met een duidelijke link naar DESZ”, vertelt Van Eijken, die ook te spreken is over de medewerking van de sponsoren. Hoofdsponsor de eerste keer is RS Service, die onder meer voor een fraaie schaal heeft gezorgd.

Dat de deelname zo groot zou zijn, had het organiserende duo niet verwacht. “Zeker niet omdat het idee pas afgelopen winter is ontstaan. We dachten na over een opvolger van het veteranentoernooi, maar moesten vervolgens wachten op een geschikte datum. Eerst moest bekend zijn wanneer de Familiedag zou zijn en wanneer de competities echt afgelopen waren. Pas diep in het voorjaar was de datum rond. Meteen meldden de eerste teams al, en een oproepje op Zwartsluis Actueel en in de kranten deed de rest.”

Punt van zorg is nog een mogelijk nacompetitieduel van DESZ2. “Als ze komende zaterdag winnen, spelen ze tijdens het toernooi een thuiswedstrijd. Dan moeten we een plan b bedenken, want we hebben eigenlijk alle velden nodig. Bovendien mag er geen muziek worden gedraaid als er nog een KNVB-wedstrijd wordt gespeeld”, zegt Spit. Zaterdag weet hij of er inderdaad een alternatie plan moet worden bedacht.

Het toernooi wordt tussen 12.15 en 16.00 uur verspeeld. Daarna is er muziek en een afsluitende barbecue. Gezelligheid troef kortom tijdens het eerste bedrijventoernooi in Zwartsluis. “We weten dat één team met twintig spelers komt…”, glimlacht Spit. Maar liefst 225 spelers hebben zich aangemeld. Een traditie lijkt kortom geboren.

.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice