17 februari 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

(Ex-)kankerpatiënten genieten van een prachtige dag

Geplaatst op: 9 juni 2018

Tekst en foto: Teunie Rijfkogel

Zaterdag was het dan eindelijk weer zo ver: de sloepentocht voor (ex-)kankerpatiënten. Maar liefst 37 patiënten stapten ’s ochtends samen met hun begeleiders, vrienden of familieleden in een sloep en genoten van een onvergetelijke dag in het Wieden-Weerribbengebied. Deze dag staat even niet in het teken van ziekte en leed, maar er wordt plezier gemaakt en iedereen geniet van het prachtige landschap. 

Het deelnemersaantal ligt dit jaar op 80, goed voor 18 sloepen vol. Na de ontvangst met een versnapering bij Hotel de Belt stapt men in de sloepen en vaart het konvooi via de Boschwijde naar de Ronduite, waar een extra verrassing wacht. Een drietal boten van de politie, de gemeente en het waterschap liggen klaar om, voor iedereen die dat wil, een supersnelle race over de Beulaker te maken. Niet iedereen durft, maar de echte waaghalzen stappen aan boord en genieten van het waterspektakel.

Na deze onverwachte verrassing vaart men door de Walengracht naar Jonen, Dwarsgracht en Giethoorn. Bij Jachthaven de Zuiderkluft geniet iedereen van een heerlijke lunch, aangeboden door Attent Korthoef. Na de lunch vaart men vervolgens via de Blauwe Hand en de Belterwijde terug naar Belt-Schutsloot. Hier wordt, onder muzikale klanken van accordeonist Geert, genoten van een hapje en een drankje.

Namens de organisatie wil Sip Piest graag alle sponsoren bedanken die hebben bijgedragen aan deze dag: Hotel de Belt, Huisman Vollenhove, HEBO Zwartsluis, Snackbar van de Belt, Scholengemeenschap Tromp Meesters uit Steenwijk, Attent Korthoef, alle mensen die hun sloep beschikbaar hebben gesteld en anderen die op wat voor manier dan ook bijgedragen hebben.

“Mede dankzij alle sponsoren hebben we deze mensen een fantastische dag kunnen bieden. Ook Jan Dijkstra wil ik graag bedanken, die als arts aanwezig was en accordeonist Geert, die bij terugkomst zorgde voor een vrolijke noot. We hadden geluk met het weer en ondanks dat een sloep drie keer pech had, hadden we deze elke keer weer binnen tien minuten aan de praat. Zo zie je maar weer, zelfs een technisch persoon kan op zo’n dag niet ontbreken,” lacht Piest. “Helaas komt aan alles een eind, maar gelukkig is de dag goed verlopen.”

Dat vonden ook de deelnemers, want iedereen keert huiswaarts met een gevoel van blijdschap.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice