20 juni 2019 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Toekomst Welfare Zwartsluis veilig gesteld

Geplaatst op: 11 juni 2018

Tekst en foto Roel Huls

Maandagmiddag is in Woonzorgcentrum De Schans de samenwerkingsovereenkomst met het bijbehorende reglement tussen Welfare Zwartsluis en Stichting De Nieuwe Schans getekend. Door de overeenkomst is Welfare Zwartsluis voor de toekomst veilig gesteld. De activiteiten vielen onder het Rode Kruis Nederland, dat de Welfare tak na bijna veertig jaar heeft afgesloten.

De samenwerking betekent een voortzetting van de activiteiten zoals die tot nu toe steeds werden georganiseerd in De Schans en De Toesebolte. De vrijwilligers zorgen dat oudere en gehandicapte medemensen bezig worden gehouden met creatieve activiteiten en handwerktechnieken, zoals borduren, breien en haken. De contactpersonen van Welfare Cobi Marsman-Dekker en Hanna Lassche en de leden van het dagelijks bestuur van Stichting De Nieuwe Schans tekenden de overeenkomst.

Iedereen is enthousiast over het voortbestaan van de Welfare in Zwartsluis. Hierdoor blijft er de mogelijkheid om ouderen en mensen met een beperking of met weinig sociale contacten te begeleiden bij creatieve activiteiten. Deze sluiten goed aan bij het stimuleren en organiseren door de stichting van welzijnsactiviteiten overeenkomstig de statuten.

De overeenkomst en het reglement gaan officieel in op 1 juli a.s. Vanaf dat moment gaat Welfare Zwartsluis verder onder de vlag van werkgroep Welfare De Nieuwe Schans.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice