20 juni 2019 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

College wil verkeersknelpunten en foutparkeerders aanpakken

Geplaatst op: 12 juni 2018

De gemeente gaat een extra Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) aanstellen die zich gaat richten op de aanpak van foutparkeren, dumpen van afval en andere zaken waaraan Zwartewaterlanders zich ergeren. Ook komt er 130.000 euro extra voor het onderhoud van openbaar groen en wil het nieuwe college verkeersknelpunten aanpakken. Welke dat zijn, is nog niet bekend.

Dat maakte wethouder Slingerland dinsdagmiddag bekend in het stadshuis. Daar presenteerde het nieuwe college veel positieve financiële cijfers. Zo houdt de gemeente 2,2 miljoen euro over aan het 2017, vooral omdat de leges meer opbrachten en door de vrijval van de reserve Agnieten College. Daarnaast laat de Zomernota een positie resultaat zien van meer dan vijf miljoen, vooral door de verkoop van grond overigens.

Omdat de gemeente ruimer in haar jasje komt te zitten is er ruimte voor stokpaardjes van de nieuwe coalitiepartijen. “Alle partijen herkennen punten uit hun verkiezingsprogramma”, zegt Slingerland. Die meldde ook nog dat er vanaf 2020 250.000 euro beschikbaar is voor leefbaarheidsplannen, als een vervolg op de huidige centrumplannen. Aanpak van leegstand in met name Hasselt maakt daarvan onderdeel uit.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “College wil verkeersknelpunten en foutparkeerders aanpakken”

  1. Erik schreef:

    In het centrum van Zwartsluis is een blauwe zone ingesteld, 1 x per jaar ongeveer komt men controleren en waarschuwen verder doet men niets. Polen kunnen overal lukraak parkeren zonder hiervoor een boete te krijgen. Op zaterdag is het vaak een grote chaos bij de Coop omdat er mensen zijn die te beroerd zijn om even een stukje te lopen. De tijd van waarschuwen is voorbij, bekeuren is de beste remedie!

Aquaservice