Agenda
Active creations

ZvZ-zwemmers pakken medailles in Zwolle

Geplaatst op: 17 juni 2018

Afgelopen weekend werden de Overijsselse B-kampioenschappen gehouden in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle. Bij deze kampioenschappen komen de junioren/jeugd/senioren aan de start, ZvZwartsluis deed met 10 zwemmers mee aan deze wedstrijd en die keerden met een mooie vracht medailles terug in Zwartsluis.

Op zaterdag werd er gestart met de estafette 4×100 meter wisselslag gemengd. Daan Jansema, Juliëtte Jansen, Martijn Sam en Lisanne de Jonge zwommen in een sterke race naar het goud.
Na deze goede start zwommen de zwemmers zaterdag en zondag verschillende individuele afstanden en ook nog een aantal andere estafettes. Er werd hard gezwommen wat resulteerde in 13 keer goud, 8 keer zilver, 7 keer brons en 22 mooie persoonlijke records (pr’s).

Robert Jansema startte dit weekend twee keer, op de 50 meter vrije slag en in de estafette heren 4×100 meter wisselslag. Op beide afstanden werd hij 1e en ging hij met de gouden medaille naar huis.

Julian Hansman kwam individueel 5 keer aan de start. Op alle afstanden wist hij een podiumplaats te behalen. Goud was er op de 50 meter schoolslag (PR van 1 seconde), 100 meter  rugslag en de 100 meter schoolslag. Zilver behaalde hij op de 50 meter rugslag en het brons op de 200 meter wisselslag.

Daan Jansema zwom op de 50 meter schoolslag naar het brons en op de 200 meter wisselslag, met een mooie tijd van 2.27.04 en dus een pr van 8 seconden, naar het goud.

Martijn Sam veroverde, met maar 1 honderdste verschil ten opzichte van Daan, het zilver op de 50 meter schoolslag. Op de 100 meter schoolslag en de 50 meter vlinderslag behaalde hij het goud waarbij hij de 50 meter vlinderslag onder de 30 seconden dook en een tijd zwom van 29.95.

Ook Roos Schuite was dit weekend goed op dreef. Zilver won ze op de 100 meter vrije slag in een mooie tijd van 1.08.73 (PR van 3 sec). Brons won ze op de 50 en 100 meter vlinderslag en op de 100 meter schoolslag met wederom een mooie pr van 3 seconden.

Zaterdag en zondag kwam Annejèn Smelt maar liefst 9 keer aan de start om een individuele afstand te zwemmen. Hierbij wist ze op haar favoriete vlinderslag zowel op de 50 meter als de 100 meter het goud te veroveren. Op de 50 meter vrije slag werd Annejèn tweede en op de 100 meter vrije slag behaalde ze een mooie 3e plaats.

Juliëtte Jansen haalde twee keer goud, op de 100 meter vlinderslag in een pr van 1.17.12 en op de 200 meter wisselslag in een tijd van 2.41.72, een mooie pr van 4 seconden. Op de 50 meter schoolslag was de zilveren medaille voor Juliëtte.

Lisanne de Jonge pakte een bronzen medaille op de 100 meter vlinderslag. Op de 200 meter wisselslag wist zij 6 seconden van haar oude tijd af te zwemmen en zette daarmee een tijd van 2.55.70 neer.

Carlijne Sam startte dit weekend 7 keer individueel en zwom 4 pr’s. Op de 50 meter vrije slag zwom ze met een pr naar een bronzen medaille. Op de 200 meter wisselslag wist ze haar oude tijd met maar liefst 11 seconden te verbeteren tot 2.55.64.

Annemieke Hulst wist geen individuele medaille te halen maar zwom wel een goede 100 meter vrije slag en verbeterde op deze afstand haar tijd met 1,5 seconden tot 1.13.09.

Op zaterdag werd de estafette 4×100 meter vrije slag dames gezwommen door Annejèn, Carlijne, Roos en Lisanne. De dames maakten er een mooie strijd van maar kwamen net iets te kort voor het podium en eindigden als 4e. De estafetteploeg heren 4×100 meter wisselslag, bestaande uit Daan, Julian, Martijn en Robert, behaalde na een mooie race de gouden medaille.

Zondag werd de estafette 4×100 meter vrije slag gemengd gezwommen. Aan deze estafette deden Martijn, Roos, Carlijne en Julian mee. Na een spannende race wisten zij beslag te leggen op de 2e plaats.

Als allerlaatste afstand werd zondag de estafette dames 4×100 meter wisselslag gezwommen. Voor ZvZwartsluis kwamen hierbij Roos, Juliëtte, Lisanne en Annejèn aan de start. Roos begon deze race met de 100 meter rugslag en zwom een prachtige pr van 1.15.04. Juliëtte, Lisanne en Annejèn wisten deze goede start een prima vervolg te geven en samen zwommen ze dan ook naar het zilver.