26 maart 2019 Gebruikers online: 11
Agenda
Active creations

Huitema wint Zwartewaterlandloop bij de dames

Geplaatst op: 6 juli 2018

Foto's Henk Kuik

De organisatie van de Zwartewaterlandloop in Zwartsluis kijkt tevreden terug op de editie van 2018. Met een kleine 250 deelnemers evenaarde de hardloopwedstrijd de versie van 2017. “Vooral de jeugd is massaal komen opdagen, bij de volwassenen kunnen we nog winst behalen”, zegt voorzitter Inge Huitema.

Mooi weer is het halve werk bij een evenement als de Zwartewaterlandloop. Dan komen de lopers en trekt ook het publiek naar het evenement. Het was kortom gezellig in Zwartsluis. “Wel is het jammer dat De Burgemeester gesloten is, waardoor er geen terras bij de start en finish was. Vorig jaar viel het evenement ook samen met een muziekfestival, waardoor het heel druk was in het centrum”, zegt Huitema.

Haar dochter Elianne was overigens bij de dames de beste in een parcoursrecord. Ze deed nog geen 52 minuten over de 12,2 kilometer. Jorg Prins uit Meppel was de sterkste bij de heren, voor Lambert Russcher uit Staphorst en Kris Gaworski uit Genemuiden. Sophie Vriend won ruim de 1 kilometer Kidsrun, terwijl Silvan Kikkert in zijn eigen woonplaats de 3 kilometer won. In totaal waren er rond de honderd kinderen die de 1 of 3 kilometer aflegden. De scholierenrun in samenwerking met het Agnieten College trok twintig deelnemers. “Een mooi begin, maar we hopen ook die run verder uit te bouwen”, aldus Huitema.

Verder kijkt ze tevreden terug op de Zwartewaterlandloop 2018. Twee jaar terug leek het evenement nog op sterven na dood, maar een nieuw bestuur bracht het elan terug. Na een verrassend positieve loop in 2017 was ook 2018 weer een succes. “Deze formule staat. Dat bewijzen ook de reacties van de deelnemers. Ze zijn te spreken over het parcours richting Hasselt en de sfeer rond de loop.”

Een beperkt aantal lopers maakte ook gebruik van de estafettemogelijkheid. In groepjes kan de afstand van 12,2 kilometer dan worden afgelegd. De deelnemers kregen na afloop een medaille, de kids konden bovendien een ijsje halen bij Snoepers.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice