26 maart 2019 Gebruikers online: 11
Agenda
Active creations

Vier dagen zwemmen, zweven en voetballen

Geplaatst op: 9 juli 2018

Tekst en foto's Henk Kuik

Terwijl buiten het zwembad De Kragge in Zwartsluis de jeugd zich bezig houdt met het racen op quads en de zweefmolen de eerste rondjes draait, worden binnen in het bad, waarvan het dak open is, de eerste baantjes getrokken. Aan de rand van het zwembad houdt Jan Rook toezicht op de eerste zwemmers en zwemsters die deelnemen aan de traditionele zwemvierdaagse.

De voorinschrijving leverde al ruim 140 zwemmers en zwemsters op en naar verwachting zal dit aantal oplopen naar 600. Alle zwemmers boven de 600 is dan een meevaller en zijn het er minder dan dan is dat een kleine tegenvaller, aldus Rook.

Naast het zwemmen is er ook weer de voetbal vierdaagse al is het maandagmiddag wel erg stil op het geïmproviseerde voetbalveld, waar in het verleden menige strijd is gestreden.

Achter het voetbalveld is een heus wit indianen- en cowboydorp verrezen. Vanaf vier uur mag de jeugd zich uitleven om het maagdelijke wit in allerlei mooie kleuren te veranderen. Ook binnen in het zwembad hangen cowboykleren op stokken langs het bad en staat er een cactus bij de inschrijvingstafel. In de entree van het zwembad worden de eerste lootjes van de lotenboom gekocht en worden de eerste prijsjes in ontvangst genomen.

Om kwart voor zeven rolt ’s avonds de eerste bal voor het ook inmiddels traditionele voetbaltoernooi. In twee poules van elk 5 teams worden de wedstrijden gespeeld. De ballen waar mee gespeeld wordt zijn geschonken door de Regiobank. Namens de organisatie neemt Bart Moorman uit handen van Gerjan Kronenberg van de Regiobank in ontvangst.

Donderdagavond zijn de finales. Margreet Moorman betreurt het dat er geen wedstrijden voor de jeugd kunnen plaatsvinden. Er had zich slechts één team aangemeld.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice