Active creations

‘Bij Marloes’ winnaar voetbal, 606 zwemmers

Geplaatst op: 13 juli 2018

Archieffoto: Henk Kuik

Op de laatste avond van de zwemvierdaagse bij zwembad De Kragge worden de finale wedstrijden gespeeld. Na vier voetbalavonden was Kinderopvang Bij Marloes met 4-2 te sterk voor Alba.

Voor dat die finale gespeeld werd moest de nummer 1 van poule A, Alba, tegen de nummer 2 uit poule B, Keet Geertman. Het werd een felle strijd tussen een aantal spelers van VHK, Blokzijl en Etienne Moorman en Martijn Schoonwelle van DESZ. Fel aangemoedigd door teamsponsor Emiel Visscher en het team van Keet Geertman bestaande uit een aantal spelers van DESZ en een voormalige selectiespeler van de ploeg uit Zwartsluis. Alba verkreeg al vroeg een mooie voorsprong, tegen het einde werd het toch nog spannend en uiteindelijk trok Alba met 6-5 aan het langste eind.

In die andere halve finale kon Bunga het net redden tegen de latere winnaar van het toernooi, Kinderopvang Bij Marloes. Kinderopvang Bij Marloes, zonder de geblesseerd geraakte Tom Kisjes, bestaande uit een aantal DESZ spelers waaronder good old Jan Visscher die een uitstekende pot keepte, won met een ruime 5-1.

De derde plaats was voor Keet Geertman die Bunga met 5-1 versloeg.

Kennelijk had de felle wedstrijd tegen Keet Geertman de nodige kracht gekost bij Alba want in de finale was Kinderopvang Bij Marloes toch een maatje te groot. Met 4-2 was Bij Marloes de winnaar van het toernooi. Al moet hierbij opgemerkt worden dat Alba het tijdens het grootste gedeelte van de wedstrijd zonder hun vaste keeper moesten stellen, hoewel de onervaren keeper Martijn Schoonewelle zijn uiterste best deed om de ballen tegen te houden.

In het zwembad werden donderdagavond de laatste baantjes gezwommen onder toeziend oog van een tevreden Jan Rook van De Kragge. Dit jaar hadden zich er 606 zwemmers en zwemsters aangemeld. Na zondag gaat vanwege renovatie het bad dicht gedurende vijf weken.