25 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Soosvrijwilliger is er klaar mee

Geplaatst op: 19 juli 2018

“Ik was er klaar mee”, zegt soosvrijwilliger Tom Kisjes. “In oktober zitten we al twee jaar te wachten.”  In 2016 moest de soos vertrekken uit het toenmalige onderkomen. Een verhuizing naar de Handelskade volgde, een veel te kleine ruimte. Nu staan er sinds februari nieuwe units bij DESZ voor de soos. Maar de jongeren kunnen er niks mee.

“Er is eigenlijk niks gebeurd sindsdien”, legt  Kisjes uit. Het is wachten op de nutsbedrijven, waarvoor tegenwoordig sowieso een wachttijd van zes weken staat. “Daar kan ik nog inkomen”, vindt Kisjes. Maar daar is het ook misgegaan. Mensen van de riolering moesten een pomp plaatsen, en hadden daar stroom voor nodig. Die is nog steeds niet aanwezig.

Daar is ook miscommunicatie geweest. Zo stonden de elektriciens al eens voor de deur, maar gingen weer weg. Ze konden er niet in: geen sleutel. “Wij wisten niet dat ze zouden komen.” Voor de vrijwiilliger is de maat nu wel wel vol. Hij schreef een verhaal op Facebook om zijn beklag te doen.

“Allemaal dingen die veroorzaken dat wij nu niet in een mooie, gezellige soos zitten maar in een leeg, kaal en en vooral donker/saaie en niet te gebruiken container. Ik erger mij aan het feit dat wij zo lang moeten wachten totdat wij kunnen beginnen, er is namelijk altijd wel iets waardoor wij nòg langer moeten wachten. Tuurlijk kan niet alles vlekkeloos verlopen, maar 2 jaar.. kom op zeg. De vrijwilligers en •vooral• de jongeren verdienen een plek waar zij heen kunnen gaan met hun vrienden/vriendinnen.”

Dat bericht is volgens hem opgepikt door politici. “En dat was ook de bedoeling.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Aquaservice